Maria Doyle Kennedy

Maria Doyle Kennedy

Adresa:

Třebíč, Karlovo náměstí

Termín: 17.10.2013

17říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockpopfolkindie


 

Na vystoupení představí své nejnovější album Sign (2012), které je považováno za nejlepší z její dosavadní tvorby a které představuje písničkářství zcela mimořádného formátu. „Nemohla bych přežít jediný den bez zpívání,“ říká Maria. Maria Doyle Kennedy je osobitá hudebnice, zpěvačka, ale i úspěšná herečka a jedna z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších irských umělkyň vůbec. Tato žena má zvláštní hlas, který zní někdy křehce a příjemně ospale, jindy ostře a naléhavě, a který přilákal k jejím nahrávkám už množství vnímavých posluchačů. Je působivým spojením folkové sirény a punkové divy. Přirovnávají ji k folkové Patti Smith.

V písních Marie Doyle Kennedy se střetává klasické folkové písničkářství irského typu s tou vynalézavější a méně povrchní stránkou rocku a popu. Aranže jejích skladeb se pohybují od jednoduchých písní s akustickou kytarou až po zvuk plně elektrifikované indie kapely, vždy však zůstává v popředí její procítěný vokál. Na turné ji doprovodí její manžel, kytarista, pianista a producent Kieran Kennedy.

CO SE STALO

1. V lednu a únoru 2013 byla MDK na turné po Evropě a hrála poprvé v Kanadě, kde své turné SIGN zahájila vyprodaným koncertem v Torontu.

2. V dubnu 2013 cestovala do Paraguaye, kde se zúčastnila premiéry hraného dokumentu, v němž ztvárnila Elizu Lynch, irskou ženu známou jako královna Paraguaye.
3. V květnu až srpnu 2013 Maria točila akční sici-fi JUPITER ASCENDING”, jehož režiséry jsou sourozenci Wachowští (mimo jiné trilogie Matrix, Atlas mraků). Maria i nadále cestovala s turné SING po Evropě a USA, včetně šou v legendární „Schubas“ v Chicagu a také se účastnila vysílání „WOODSONGS“, hodinového rozhlasového pořadu s dosahem pro více než 91 milionů domácností.

A CO PŘIJDE…
1. Maria právě začala pracovat na irské sérii Corp + Anam pro kanál TG4.
2. Maria a Kieran navrhli speciální šou pro „Elektrický piknik“, spolu se spisovatelem Petrem Murphym, přehlídka zahrnuje písně potulných kazatelů i vysoké drama.
3. 4 až 8. září 2012 byli na turné po Irsku s nádhernými HEATHERS . (Stalo se tak kvůli Mariině touze spolupracovat s některými dalšími irskými umělkyněmi)
4. V říjnu se Marie vrací po roce jak do České republiky, tak podruhé letos do Kanady.
5. Listopad  2013 - květen 2014: Maria bude točit druhou sérii „ORPHAN BLACK“pro BBC America v Kanadě, v lednu pojede na turné do Švýcarska a pak v květnu 2014 na první celoamerické turné. Maria a Kieran zároveň dopisují písně pro připravované nové album…

Předprodej od 26. 9. 2013

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Třebíč Akce v obci Třebíč

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Maria Doyle Kennedy

Western - Šiklův Mlýn s.r.oMoravec (35.5 km)

U ProkopůŘásná (35.9 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (38.1 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?