České umění skla / Concerto Glassico

České umění skla / Concerto Glassico

Adresa:

Praha 1, Rytířská 31

Termín: 6.1.2017 31.1.2017
Vstupné:

0 Kč

6led - 31led celý den

Žánr: výstavy


První lednová výstava patří přehlídce sklářského umění s podtituem „Skleněné rozhovory“, která představí díla českých sklářských osobností na fotografiích prof. Miroslava Vojtěchovského, práce studentů sklářské školy v Novém Boru a nejobdivovanější díla Concerto Glassico 2016. V galerii Českého centra Praha k vidění od 6. do 31. ledna 2017.

Concerto Glassico je projekt na podporu českého sklářského a bižuterního průmyslu a prezentace České republiky se zvláštním zaměřením na Prahu a tradiční centra sklářské a bižuterní výroby. Concerto Glassico je komplexní, odvětvovou prezentací českého sklářského a bižuterního průmyslu ve všech souvislostech.

Poprvé se tento projekt představil široké české i zahraniční veřejnosti návštěvnické veřejnosti v roce 2014 v Toskánském paláci v Praze pod patronací Ministerstva zahraničních věcí ČR. Pro velký úspěch se z něj stalo pravidelné bienále a už v roce 2016 Concerto Glassico ukázalo že je schopno vykročit do světa a vytvářet předpoklady pro účinnou podporu exportních možností a naplňování komerčních cílů.

Cílem projektu je vytvářet marketingovou platformu pro sklářské firmy, školy, výtvarníky, zvýšit povědomí o českém skle a bižuterii a zviditelnit současný potenciál, jedinečnost a kvalitu, které tato odvětví českého průmyslu představují.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce České umění skla /...

Tyn Yard ResidencePraha (324 metrů)

The Emblem HotelPraha (396 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (474 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (228 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (242 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (483 m)