Unikátní umělecko-technologický projekt: hřbitovní Galerie Na shledanou staví virtuální realitu.

Unikátní umělecko-technologický projekt: hřbitovní Galerie Na shledanou staví virtuální realitu.

Adresa:

Praha 1, Školská 28

Termín: 6.12.2016 18.12.2016
Vstupné:

dobrovolné

6pro - 18pro celý den

Žánr: výstavydesign


Přijďte vyzkoušet první ukázky z virtuální reality Galerie Na shledanou. Prezentace proběhne v úterý 6. prosince v 16 hodin na adrese Školská 28, Praha 1 (bývalé sídlo knihkupectví Artmap). Nasadíte si VR set HTC Vive a prohlédnete si virtuální verzi galerie, kostela a hřbitova Malsička ve Volyni. Průvodcem Vám bude duch vyhynulého delfína Baiji.

Nová virtuální galerie zprostředkuje v interaktivním zážitku několik minulých výstav a představí naprosto nový formát digitálního výstavního prostoru, do kterého staví panelové město šílenství první rezident virtuální Galerie Na shledanou Josef Bolf. Projekt představí kurátor Galerie Na shledanou Jan Freiberg, architekt virtuální reality Vojtěch Rada, malíř Josef Bolf, autoři hudby Daniel Vlček s Ewelinou Chiu – Ba:zel.

Přenášíme do virtuální reality nejen galerii a výtvarné umění, ale především své poslání: Pomoci znovu začlenit rituály smrti do naší společnosti a kultury a zlepšit vztah lidí k okolnímu živému světu, bez kterého jsme zaživa napůl mrtví. Virtuální realita v umění: Galerie Na shledanou sídlící na hřbitově Malsička ve Volyni se jako první galerie v ČR rozhodla pracovat v širším měřítku s virtuální realitou.

Využití této nové technologie je v současnosti v umělecké tvorbě zatím stále ještě ve fázi experimentů. Nejbližší velkou událostí pracující s tímto novým médiem bude výstava v Royal Academy of Arts v Londýně na plánovaná na leden 2017. Pomozte nám prosím dokončit projekt a podílejte se na vzniku virtuální reality například na crowdfundingové kampani. Můžete se stát 3D duchem ve virtuální Galerii Na shledanou, zažít workshop o tvorbě Mattioliho herbáře, testovat virtuální realitu nebo si koupit kilo hlíny za dvě kila.

https://www.hithit.com/cs/project/3087/virtualni-realita-v-galerii-na-shledanou-hrbitov-malsicka Věděli jste, že na každý metr čtverečný skleněné plochy připadá jeden mrtvý ptáček? Na prezentaci si budete moci zakoupit i eko design malíře Jana Pražana. Siluety dravců, které chrání ptáky před nárazem do skleněných ploch.

Ukázky: Vidím slunce https://www.youtube.com/watch?v=f6UE4eLbKBU&feature=youtu.be Město Josefa Bolfa https://www.youtube.com/watch?v=JtrXwWvrIsA&t=5s Virtuální Galerie Na shledanou https://www.youtube.com/watch?v=0GjBC_X79Mo Hudba Ba:zel Daniel Vlček a Ewelina Chiu http://bazel-detritus.tumblr.com/ NA SHLEDANOU:) Kontakt pro média: Veronika Čechová 728934942 Kurátor Galerie Na shledanou Jan Freiberg 777117463

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Unikátní...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (544 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (744 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (825 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (499 m)