Kabelky a klobouky z přírodních materiálů

Kabelky a klobouky z přírodních materiálů

Adresa:

Praha 7, Trojská 800/196

Termín: 1.8.2015 31.8.2015

1srp - 31srp celý den

Žánr: výstavypro děti


Výstava Klobouky a kabelky z přírodních materiálů se v trojské botanické zahradě otevírá už 1. srpna a k vidění bude po celý měsíc.

Expozice doplňků z juty, konopí, kukuřičného šustí a dalších přadných rostlin, které vyrobily šikovné lidské ruce, doplní i cenné historické předměty. Těšit se můžete například na originální proutěný lázeňský nábytek vyrobený roku 1908 pro lázně Poděbrady či reklamní cedule z téhož roku, děti budou nadšené z panenek nebo z dřevěného houpacího koně, který jim slouží už dlouhých 90 let.

Málokdo ví, z čeho jsou vyrobené doplňky přivezené z dovolené z tropických nebo subtropických oblastí. Prohlédnout si můžete třeba kolovrátek a o víkendech nebude chybět ani zpracování lnu. Tento postup práce najdete ve sto let staré kuchyni, která je jednou z částí expozice. K vidění budou také živé rostliny, ze kterých jsou kabelky a klobouky vyrobené. Výstava má ve víkendovém programu i praktickou část v podobě workshopů,“ říká Petr Herynek, kurátor akce.

Workshopy

9. 8. a 16. 8. Zdobení klobouků suchými materiály i květinami

23. 8. a 30. 8. Předení lnu

Více informací www.botanicka.cz 

Na výstavě najdete i předměty, které mohou obdivovat především dámy. Právě ony se rády seznamují s módou. „Klobouky byly v historii nedílnou součástí garderoby každé ženy. Proto si mohou lidé prohlédnout pokrývky hlavy i materiály, které se k jejich zdobení používaly. Například peří bylo v dané době velmi populární. Zajímavý je také původní kufr se spodním prádlem pro nevěstu a svatební šaty, které v roce 1938 nevěsta oblékla či svetřík z papíru,“ doplňuje Herynek.

Zkrátka nepřijdou ani děti, pro které jsou nejzajímavější hračky. „Podařilo se nám zajistit sto let staré kočárky, a to jak pro děti, tak pro panenky, které jsou zhruba z roku 1890. Vytvořili jsme v expozici dětský pokojíček a do něj patří co jiného než velká panna nebo menší panenky s porcelánovými hlavičkami,“ popisuje exponáty Hana Kovaříková, produkční výstavy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Kabelky a klobouky z...

Vila LannaPraha (1 820 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2 km)

The Emblem HotelPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3.2 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4 km)