Umprum 2014

Umprum 2014

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 21.1.2015 15.3.2015

21led - 15bře celý den

Žánr: výstavySoučasné uměníDesign


Studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové se v lednu po roce opět vrátí do Veletržního Paláce v Praze, aby ukázali, jaký byl jejich pracovní rok 2014. Výstava UMPRUM 2014 s podtitulem „Vysoký čas spojování odlišeného a horlivého skládání do vrstev“ je pravidelnou prezentací všech školních ateliérů. Počtvrté díky tomu dostane veřejnost příležitost seznámit se s tvorbou nejmladší generace umělců, která studuje na nejvýznamnější umělecké škole v České republice.

Letos vybírala práce trojice kurátorů Cyril Říha, Roman Brychta a Vít Havránek. V předešlých letech se výběru prací ujali Federico Díaz a Karel Císař ( Uměleckoprůmyslové museum 2011), Maxim Velčovský a Tereza Bruthansová ( Dox 2012 ) a David Kořínek, Marek Meduna a Robert V. Novák ( Veletržní palác 2013) Kurátorský tým se obměňuje záměrně každý rok a sestává vždy z jednoho teoretika a jednoho aktivního umělce, který zároveň vede na UMPRUM ateliér.

Letos mezi vybranými studenty zaujme například Alena Hájková z Ateliéru skla. Bude vystavovat diplomovou práci Demodocus, která je zaměřená na pochopení světa nevidomých. Hlavní inspirací je haptické vnímání člověka, kde platí odlišné hodnoty. Hlavní částí je nápojový set, který je zaměřen na usnadnění používání sklenic nevidomými a jejich lepší orientací při stolování. Toho je dosaženo upravenou proporcí sklenic s drobnými haptickými prvky.

Její spolužačka Adéla Fejtková ( Ateliér K.O.V.) se nadchla v minulém roce šedou litinou, specifickým materiálem, který je velmi pevný a prakticky nezničitelný. „Hrála jsem si s myšlenkou zakonzervovat do trvalého materiálu něco, co je obvykle pomíjivé“ vysvětluje Adéla, proč zakonzervovala do litiny vlastní odrůdy jablek. Vznikla tak tajemná kolekce svícnů Hybridy.

Vernisáž: 20. 1. 2015 od 18:00

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Umprum 2014

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)