Václavské náměstí – ohnisko změn

Adresa:

Praha , Opletalova

Termín: 24.11.2014 30.6.2015
Vstupné:

Zdarma

24lis - 30čer celý den

Žánr: výstavyvýstava


Cílem výstavy  je zvýšit povědomí veřejnosti o unikátní historii nejznámějšího náměstí v České republice a sdílet s ní působivé fotografie významných milníků české historie. Výstava klade rovněž důraz na potřebu navrátit Václavskému náměstí jeho bývalý lesk a slávu. 

Panely jsou umístěny na oplocení prázdné parcely v Opletalově ulici. Plánovaný projekt na tomto místě byl odložen z důvodu plánovacích procesů Prahy, a proto se společnost Flow East rozhodla prozatím využít oplocení pozemku pro dobrou věc. 

Výstava se skládá z celkem 14 panelů (2,5 x 2 m), které provedou kolemjdoucí a návštěvníky klíčovými historickými mezníky tohoto kultovního místa, od prosperujícího období vlády Karla IV. po současnou tvář Václavského náměstí a jeho plánovanou budoucí podobu. Pro menší návštěvníky připravili organizátoři speciální kvíz, který otestuje jejich znalosti Václavského náměstí.

„Václavské náměstí hrálo klíčovou roli v historii mnoha předešlých generací. Doufáme, že výstava inspiruje obyvatele Prahy i její návštěvníky k tomu, aby se společně zasadili o lepší a bezpečnější Václavské náměstí,“ komentoval James Woolf, zakladatel a předseda představenstva společnosti Flow East, a dodal: „Budoucí podoba Václavského náměstí ještě není zcela vyřešena, i tak ale věříme, že při pečlivé spolupráci a plánování je možné toto mimořádné místo pozvednout, aby se znovu stalo obchodním a kulturním centrem Prahy, na které můžeme být hrdí.“

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

25květen sobota 10:00

1červen sobota 11:00

Den dětí 2024

, Bubenské nábř. 306/13 Ostatní

Ubytování v okolí akce Václavské náměstí...

Tyn Yard ResidencePraha (788 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 109 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 115 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (514 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (926 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 021 m)