Proč je dobré stavět ze dřeva? Salon dřevostaveb letos proběhne už po devatenácté

Jaké nejzajímavější dřevostavby v poslední době vyrostly v Česku a na Slovensku? Jak se tento obor posunul, a proč si dřevo coby stavební materiál zaslouží mnohem více pozornosti? Odpověď nabídnou přednášky i výstavy konající se v rámci Salonu dřevostaveb, který letos proběhne už po devatenácté a i tentokrát za účasti mezinárodních kapacit.
Festival Salon dřevostaveb je už tradičně výkladní skříní progresivních trendů v dřevěné architektuře a také inspirací pro odpovědný životní styl. Jeho součástí je každý rok řada přednášek, ale také výstava těch nejlepších dřevěných staveb, které vznikly v Česku a Slovensku v posledním období.

„Každý rok se snažíme poukázat na přednosti a široké možnosti využití dřeva, které je vůbec nejudržitelnějším stavebním materiálem. O tom, že se nám to daří, svědčí i letošní přehlídka zhruba 30 nejpovedenějších děl, která bude od začátku Salonu dřevostaveb až do 22. května vystavena na piazzettě Národního divadla,“ popisuje Pavel Horák, architekt a zakladatel Salonu dřevostaveb.

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

31březen neděle 17:00

Italové na Malé Straně

, U morového sloupu Nejsvětější Trojice Ostatní

5duben pátek 17:00

Fenomén pražských kaváren

, před Masarykovým nádražím Ostatní

6duben sobota 14:00