No Comment

No Comment

Termín: 25.9.2014 26.10.2014

25zář - 26říj celý den

Žánr: výstavysoutěž


Výstava českých a slovenských novinářských karikatur je součástí soutěže Novinářská cena, kterou každoročně pořádá Nadace Open Society Fund Praha. Soutěž oceňuje kvalitní žurnalistické práce různých žánrových kategorií. Tato výstava uvádí devadesátku prací autorů přihlášených do kategorie Nejlepší česko-slovenský kreslený vtip, komiks nebo karikatura a nabízí tak trefné zhodnocení politických a společenských událostí v Česku a na Slovensku za uplynulý rok.

Vítěz kategorie:

Vladimír Renčín, série Kresleného humoru pro deník Právo, na níž porota ocenila kultivovanost, originalitu a zároveň přesnost a všeobecnou srozumitelnost při glosování společenských jevů bez podbízení se aktuálnímu mainstreamovému vkusu.

Nominováni dále byli:

Mikuláš Sliacky se sérií ilustrací pro rubriku Sliackeho Kameňák v deníku Nový čas, vyznačující se vizuálně zajímavým postřehem, který ostře poukazuje na současnou společensko-politickou situaci.

Natália Ložeková za sérii Vladaři 2013 uveřejněnou v týdeníku .týždeň. Porota ocenila především kvalitu zpracování vycházející z tradicí fotorealizmu na vysoké profesionální úrovni mezinárodního kontextu špičkové karikatury. 

Porota kategorie:

Martin Ciel, filmový teoretik a kritik, pedagog na Katedře filmové vědy na VŠMU / Joachim Dvořák, zakladatel kulturní revue Labyrint / Helena Diesing, teoretička umění a publicistka / Tomáš Janovic, spisovatel, novinář a básník, autor rozhlasových a televizních divadelních her

Novinářská cena je unikátní tím, že hodnotí konkrétní příspěvky, které autoři a redakce sami přihlašují do jedenácti kategorií psané, audiovizuální a online  žurnalistiky. Příspěvky hodnotí poroty složené z respektovaných osobností veřejného života, a poskytují tak novinářům cennou zpětnou vazbu. Soutěž v České republice pořádá Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s českým Googlem, NEWTON Media a.s. a Nadáciou otvorenej spoločnosti–Open Society Foundation, která organizuje stejnojmennou soutěž na Slovensku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce No Comment

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (692 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (747 metrů)

The Emblem HotelPraha (817 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (664 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (438 m)