Rut Kohnová - Pocta zeměměřiči K.

Rut Kohnová - Pocta zeměměřiči K.

Adresa:

Praha 1, Národní 9

Termín: 26.8.2014 26.9.2014

26srp - 26zář celý den

Žánr: výstavyobrazymalbagrafikakresba


Pocta zeměměřiči K. v Topičově klubu – obrazy Rut Kohnové inspirované Kafkou

Obrazy, kresby a akvarely Rut Kohnové od 26. 8. do 26. 9. zaplní Topičův klub na Národní třídě v centru Prahy. Výstava nazvaná Pocta zeměměřiči K. se koná při příležitosti 90. výročí úmrtí Franze Kafky. Respektovaná malířka a ilustrátorka veřejnosti představí svou tvorbu inspirovanou životem a dílem proslulého spisovatele.

Součástí expozice je rozsahem menší výstava kreseb Rut Kohnové ke Kafkovu Zámku, umístěná v sále Společnosti Franze Kafky v Široké ulici.

Pocta zeměměřiči K. - od 26. 8. do 26. 9., pondělí – čtvrtek, 10.00 – 17.00.

Rut Kohnová (1937, Třebušice u Mostu) v roce 1967 emigrovala do Německa a v současné době žije v Rottalu u Mnichova. První velkou výstavu měla v roce 1977 v Mnichově, v následujících letech vystavovala například v Grand Palais v Paříži, v Galerii Conrad v Basileji nebo ve Stadtmuseum Deggendorf. V rodné zemi se mohla prezentovat až po roce 1990.

Vedle tradičních technik, jako je kresba, akvarel, olejomalba, tvoří také vlastní originální metodou – kresbou na neopracované překližky. Podstatnou součástí jejího díla jsou knižní ilustrace, ilustrovala například knihu Jana Amose Komenského Labyrint světa a ráj srdce, nejnověji česko-německé vydání Kytice, vydané v roce 2011 u příležitosti 200. výročí narození K. J. Erbena. Rut Kohnová je mimo jiné držitelkou prestižní ceny pro umělce Seerosenpreis a ocenění Významná česká žena ve světě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rut Kohnová - Pocta...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (477 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (568 metrů)

ValentinskaPraha (639 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (150 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (236 m)