Velká letní lomography výstava

Velká letní lomography výstava

Adresa:

Praha 1, Vlašská 10

Termín: 4.8.2014 30.8.2014
Vstupné:

0,-

4srp - 30srp celý den

Žánr: výstavyfotografievernisážzdarma


Komunita příznivců analogové fotografie a lomografie oslavila v posledních měsících několik významných událostí. Ambasádoři z pražské Lomography Ambasády se při této příležitosti rozhodli uspořádat Velkou letní lomography výstavu. Ta by měla představit lomografii v širším měřítku a nabídnout příjemné setkání fotografů, kteří stále pracují s filmovými pásky. Vystavují amatéři i profesionálové z celé České republiky.

V květnu tohoto roku jsme oslavili otevření pražské Lomography Ambasády na Malé Straně. Tato instituce je pro všechny analogové fotografy vlastně takovým domovem, kde se mohou stýkat s lidmi, kteří mají stejné zájmy, konzultovat svou tvorbu, nebo si pořídit vhodný fotografický materiál. Na stejné adrese se však před nedávnem slavilo také první výročí galerie a obchodu Analogue. Právě v této galerii se Velká letní lomography výstava bude konat. Představí nejen lomografii jako takovou, ale především tvorbu přibližně dvaceti fotografů z celé České republiky.

Organizátorům jde hlavně o vytvoření ideální příležitosti k dalšímu propojení lomography komunity. Kolem zábavných plastových foťáčků na film totiž začíná také u nás vznikat velká skupina příznivců, která má zájem udržet filmový pás živý. Výstavující autoři představí fotografie pořízené na odlišné fotoaparáty za použití různých filmů. Zajímavé je také zkombinování formátů – tedy středoformát 120 a klasický kinofilm 135. Návštěvníci také shlédnou černobílé nebo barevné fotografie. Zajímavé je jistě představení kreativních technik, jako je multiexpozice. Jde tedy o nejpestřejší výstavu lomografií, která byla kdy na našem území uvedena. Vernisáž se koná v pondělí 4. srpna 2014 od 20:00 v Galerii Analogue (Vlašská 10, Malá Strana, Praha 1). Výstava potrvá až do soboty 30. srpna. Vstupné je zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

27duben sobota 10:00

Pálení čarodějnic 2024 - Praha Šeberov

, Sportovně oddychový areál v Šeberově Ostatní

27duben sobota 14:00

Libeňská pouť 2024 - Praha

, kostel sv. Vojtěcha a okolí, U Meteoru 6, před tzv. Bílým domem v Libni Ostatní

Ubytování v okolí akce Velká letní lomography...

The Golden Wheel HotelPraha (165 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (601 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 178 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (321 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (376 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (877 m)