Future of the rhythm - JAF 34 a Filip Staš (vernisáž)

Adresa:

Praha, Voršilská 6

Termín: 20.8.2014 21.8.2014
Vstupné:

zdarma

20srp - 21srp celý den

Žánr: výstavyvýstava vernisáž


Dravě nastupující česká umělecká škola, jmenovitě JAF 34 a Filip Staš, si vás dovoluje pozvat na společnou, futurismem inspirovanou výstavu jedinečných fotografií, která proběhne dne 20. srpna od 19:30 v prostorech oblíbeného pražského Groove baru. O hudební doprovod večera a správnou provozní teplotu se postará neméně talentovaný DJ Nobodylisten, jenž patří po právu k nejvytěžovanějším DJs v tuzemsku.

Smělost, revolta, odvaha, vášnivost a touha pracovat s nezkrotnými živly - hlavní hnací motory futurismu, avantgardního uměleckého směru přelomu 19. a 20. století, dostávají v unikátním pojetí JAF 34 a Filipa Staše zcela nový rozměr. "Inspirace futurismem není až tak doslovná, tento 100 let starý model jsem se snažil přizpůsobit moderní době," říká na adresu svých snímků samotný autor. Ten ve snaze maximalizovat dojem ze své interpretace dynamiky kontaktoval jedince z nejpovolanějších - českou street dance špičku, kterou jmenovitě zastupovali Tommy Pražák (AWA project), Robin Šeba (AWA project) a Elmer Carvalho (Tanečník roku 2009).

Společnými silami vdechli život mimořádně sugestivní a vizuálně opojné sérii fotografií, jež umně posouvá hranice originality a hledá harmonii tam, kde by ji běžný smrtelník zřejmě nečekal. "V dnešní době patří street dance mezi nejrozšířenější taneční styly vůbec, a to nejenom u nás. Je proto až s podivem, že se dosud nikdo podobným stylem nepokusil tento fenomén zachytit," říká o svém náhledu na spojení fotografie a přirozené energie, který je notně inspirován známým chronofotografem Étienne-Jules Mareym, pražský umělec JAF 34.

Pokud patříte k vyznavačům progresivního myšlení, a tedy i novátorské práce s fotkou, jste srdečně zváni na výstavu, která má za cíl potěšit smysly, inspirovat ducha a zajímavě interpretovat svět dneška, jakožto pulzující místo neustálých změn a pohybu. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Future of the rhythm -...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (321 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (703 metrů)

ValentinskaPraha (772 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (278 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (211 m)