Street art inside

Termín: 8.7.2014 8.8.2014

8čvc - 8srp celý den

Žánr: výstavymalbareklamaobrazy


Street art inside. Výstava vznikla ve spolupráci Galerie BKI-Praha a soukromé sofijské galerie Arosita. O své kolekci Sašo Stoicov říká: „Když umístíš něco, na již existující věc, změní se tím její význam. Tím láká i pouliční umění. Stejného efektu se dá dosáhnout ovšem i v interiéru. V této výstavě umisťuji nic neznamenající malované výjevy na reklamní materiály, které jsou zcela přecpané informací. A takto zbavené informací získávají jiný smysl, mění se jejich povaha a podstata."

Celou expozici nainstaluje Sašo Stoicov osobně a navíc se zúčastní vernisáže, na které výstavu představí a promluví o její koncepci.

Sašo Stoicov se narodil v roce 1952 v bulharském Blagoevgradu. Vystudoval Národní výtvarné gymnázium v Sofii a Digital Media Art Technology v New Yorku. Vystavuje již od roku 1980 a má za sebou více jak šestnáct samostatných a přes dvacet společných výstav v Bulharsku i v zahraničí. V Praze bude vystavovat úplně poprvé. Od roku 1998 žije střídavě v Sofii a v New Yorku. Jeho umění a přístup k němu je ovlivňován životním stylem a uměním dvou zcela odlišných zemí.

Výstava zahrnuje třicet prací, akrylové barvy na reklamních materiálech, o rozměru 65 х 95 a 45 х 65 cm.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Street art inside

Tyn Yard ResidencePraha (490 metrů)

The Emblem HotelPraha (856 metrů)

ValentinskaPraha (973 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (485 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (754 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 278 m)