Vitrína Deniska, Olomouc

Vitrína Deniska

Olomouc, Denisova 5

Není tu akce, kterou Vitrína Deniska pořádá? Přidej ji

Výstavní prostor Vitrína Deniska se nachází na Denisově ulici v historickém centru Olomouce. Vznikl v návaznosti na činnost Galerie 36, která fungovala v letech 2006 – 2010 na olomouckém výstavišti pod vedením Lenky Vítkové, později ve spolupráci s Blankou Švédovou.

Od listopadu 2011 zde v časovém intervalu jednoho měsíce představuje trojice kurátorů – Nina Michlovská, Katarína Gatialová a Alexandr Jančík - současné české a slovenské umění. Výběr mladých tvůrců, studentů vysokých uměleckých škol, ale i umělců etablovaných v českém a slovenském uměleckém provozu závisí od kvalit jejich tvorby, od osobních přátelství a ochoty vybraných umělců vystavovat v tomto specifickém negalerijním prostoru.

Výstavy vznikají na míru vitríny o rozměrech 108 x 164 x 34 cm, ve většině případů jako reakce na výstavní prostor samotný a jeho okolí. Vernisáže se konají přímo na frekventované ulici u Vitríny. Jejich návštěvníci se staví do cesty náhodným kolemjdoucím, kteří se tak dostávají do konfrontace se současným uměním. Na vernisáže navazují neformální diskuse a prezentace tvorby vystavujících na různých místech v Olomouci.

Vitrína Deniska také spolupořádá přehlídky videoartu – v prvním roce to byly reprízy pásem videí sestavených z archivu VVP AVU na téma Architektura a urbanismus (2010), Béčko – inspirace pokleslými žánry (2011), Kdo se směje (2012). Vitrína Deniska úzce spolupracuje s Pastiche Filmz a Přehlídkou animovaného filmu PAF.



Vitrína Deniska a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Vitrína Deniska: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!