Event details

Prague 1, Smetanovo nábřeží 2 Prague

6.4.2018 at 20:00 - 8.4.2018

150/100/dobrovolné

More Rock/Pop Tickets

Alter 2018 - From New Wave with Old Content to Experiment Today

Alter 2018 - From New Wave with Old Content to Experiment Today

Třídenní festival Alter 2018 - Od Nové vlny se starým obsahem k experimentu dnes / From New Wave with Old Content to Experiment Today

Program: 
Pátek 6.4. od 20:00

20:00 Dáša Voňková
http://www.vonkova.cz/
Dáša Voňková - originální písničkářka, skladatelka, zpěvačka a experimentální kytaristka. Od 70 -tých let členka folkového sdružení Šafrán. 
"Znát dávní pohané kytaru, hráli by na ní určitě jako Dagmar Andrtová-Voňková. Překotně trhavě, v touze vykřičet se, vytěsnit ze sebe žal i nezvladatelné emoce nebo naopak sotva slyšitelně, jemnými dotyky rozeznívat struny, jako když se trhá pavučina a kolébat tak sebe i své blízké, ale i právě příchozí. Bez jakýchkoliv pravidel, z hloubi své duše a v sounáležitosti s vlastním rozpoložením." 
(http://www.vonkova.cz/ohlasy.php 
Jiří Moravčík, www.world-music.cz, 10. února 2004)

21:15 Oldřich Janota
http://www.oldrichjanota.com/
Oldřich Janota - písničkář, kytarista, zpěvák a experimentální hudebník, jedna z nejkultovnějších osobností a nedoceněný génius české hudební alternativní scény.

22:30 Dybbuk
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/bigbit/kapely/1180-dybbuk-plyn/
Dybbuk – legendární dívčí kapela, jejíž historie však začíná již v roce 1980 založením kytarového dua PLYN Pavly Fediukové (Slabá, Jonsson; kytara, baskytara, zpěv) a Hany Kubíčkové (Řepová; kytara, později bicí, zpěv). Zásadním pro další vývoj skupiny bylo setkání s Markou Horákovou (Míková; piano, baskytara, zpěv). V roce 1983 byl skupině v rámci tažení proti „nové vlně se starým obsahem“ původní název zakázán, pokračovala tedy jako Dybbuk. Následujícího roku se ke skupině připojily dvě další hráčky ‒ Kateřina Nejepsová (Jirčíková; flétna, sax, zpěv) a Eva Trnková (kytara, zpěv). Od roku 1987 skupina pokračuje ve své činnosti pod názvem Zuby nehty. 

Sobota 7.4. od 20:00

20:00 Mäkinen Závodný Hrubý
Esko Mäkinen – kontrabas; Zdenek Závodný – soprán, tenor a baryton saxofon; Michal Hrubý – klarinet, basklarinet, tenor saxofon Trio výrazných instrumentalistů spojuje ve své tvorbě radostný přístup k životu a hudbě.

21:00 Jaromír Typlt
http://www.typlt.cz/
„V jiných krajích by si řekli, že jsem asi z jiných krajů. Tady si řeknou, že jsem asi odsud.“

22:00 Jan Burian ml. - Lemurijské Kalifonie
https://tytoalbacz.bandcamp.com/ 
https://www.facebook.com/tytoalbacz
https://www.facebook.com/Kyklos-Galaktikos-242861762507297/ 
https://kyklosgalaktikos.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mataiotechnia

23:00 Slavek Kwi
http://www.artificialmemorytrace.com/
Slavek Kwi - zvukový umělec, skladatel, cestovatel a výzkumník. Narodil se v Československu, žije v Irsku. Ve své práci se zabývá fenomenologií vnímání, které tvoří naše pojetí skutečnosti. V posledních 30 letech studuje zvuková prostředí a elektroakustickou zvukomalbu. Komplexní zvukové situace skládá z terénních nahrávek, které prezentuje například formou subjektivních rozhlasových vysílání, “biografu pro uši”, nebo prostorových kompozicí pro multikanálové zvukové systémy. Věnuje se také tvorbě zvukových instalací, propojených s prostředím a někdy doplněných performancí. Zajímá ho volná hudební improvizace jako součást sociální praxe, využití prostoru, času a fyzických objektů jako potenciálních hudebních instrumentů.

Neděle 8.4. od 20:00

20:00 Zabelov Group
www.zabelovgroup.com
https://www.facebook.com/zabelovgroup/

21:00 InPotens
Klávesy, hlas, šicí stroj, basa, kytara, elektronika, projekce.

22:00 Vlastislav Matoušek&Gadrew Way - Koan
http://www.gadrew-way.cz/
https://www.facebook.com/Gadrew-Way-148635438515352/
Netradiční název netradičního smyčcového kvarteta. Neobvyklý přístup k interpretaci a neobvyklý hudební záběr. 
To je Gadrew Way!.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vlastislav_Matoušek
https://www.musicbase.cz/skladatele/619-matousek-vlastislav/
Vlastislav Matoušek - etnomusikolog a hudební skladatel, autor mnohdy značně excentrických skladeb, často s účastí exotických nástrojů a elektroniky. S oblibou uplatňuje netradiční vyjadřovací prostředky a postupy. 

23:00 Yamabushi
http://bandzone.cz/yamabushi
https://www.facebook.com/jamabusi/
Yamabushi - Alternativní rock s elektronikou a industriálními prvky: Vlastislav Matoušek (Compositions, Bg, Voc) a přátele

+ postkoncertní improvizace ad libitum

Počátkem dubna 2018 bude spolek 108 Hz pořádat již druhý ročník festivalu, tentokrát pod názvem Alter 2018, jehož ambicí je prezentovat a popularizovat vzájemné interakce a inspirace mezi domácí alternativní hudební scénou a soudobou experimentální artificiální hudbou, zejména studentů a absolventů našich středních a vysokých uměleckých škol (konzervatoře, HAMU, JAMU, FAMU etc.). Tématem druhého ročníku je pokračování v prezentaci vývoje naší alternativní hudební scény od období perzekucí v důsledku článku Nová vlna se starým obsahem k experimentální a soudobé vážné hudbě 21. stol.
Dlouhodobým cílem projektu je vytvořit v Praze festival pro systematickou prezentaci audiovizuálních umělců a souborů inspirujících se mimo jiné též postupy a principy soudobé experimentální artificiální hudby, který bude mapovat tyto přesahy od nejstarších projevů po nejnovější experimenty, ovlivněné zejména prudce se rozvíjejícími informačními technologiemi a s nimi spojeným rozvojem nových mediálních prostředků.

More about Alter 2018 - From New Wave with Old Content to Experiment Today Event www

This event is not currently happening. No worries, our portal contains many other related events!

https://www.informuji.cz/events/praha/94517-alter-2018-od-nove-vlny-se-starym-obsahem-k-experimentu-dnes/
We recommend Music clubs - Praha 1 Events in the area
  • Lucerna

    Favorite cinema

    Lucerna
    Praha 1, Vodičkova 36

  • Karlův most

    Favorite historical monument

    Karlův most
    Praha 1, Karlův most