Nejnovější články » Zajímavosti

Kam se vydat na Valentýna? Na večeři, na film, do přírody, nebo za zábavou

11.2.2023,

Oslavte první letošní svátek zamilovaných podle vašich představ a načerpejte inspiraci v našem valentýnském výběru.

Love you more

Láska prochází žaludkem – pro někoho klišé, pro někoho ověřený způsob jak si užít svátek zamilovaných. The Monkey Bar předestře zájemcům romantickou atmosféru jedinečnou kombinací chutí na šesti talířích, exkluzivním vinným párováním, doplněným o koktejl lásky, a živou hudbou. Těšit se můžete na netradiční předkrmy, na hlavní chod v podobě kuřete vařeného na tymiánu podávaného s pečeným mrkvovým pyré a sladkou miso glazurou nebo na grilované file z halibuta ve smetanové omáčce z mušlí a restovanou zeleninou na pánvi.

Foto: The Monkey Bar

Sladkou tečku nabídnou dezerty jako White Chocolate Clover Club Dort z hořké čokolády a malin a pastinákový dort s lískovými oříšky a slaným karamelem. Menu o šesti degustačních pokrmech vyjde na 1000 Kč za osobu, párování koktejlů a vína 500 Kč na osobu. Svá místa je nutné zarezervovat na hello@monkeybarprague.com!

Partička

Humorem překypující Partička oslavuje desetileté působení společně s jejich fanoušky. Improvizační show tak jak ji všichni známe dorazí 14. února do Prostějova. Michal Suchánek, Richard Genzer, Michal Novotný, Jakub Kohák, hudebník Marián Čurko a moderátor Luděk Staněk vás společně s jejich hosty zaručeně rozesmějí. Vstupenky k dostání na Ticketstream.

Vedlejší účinky

Říká se – láska až za hrob – kde ale ve skutečnosti končí? Co všechno jste ochotni pro partnera riskovat a obětovat? Brilantní konverzační přestřelka renomovaného komediografa Stefana Vögela o partnerských vztazích, a nejen o nich! V Praze ji na jeviště přivítá Divadlo Palace s herci jako Klára Cibulková, Michal Dlouhý, David Novotný, Kateřina Březinová v alternaci s Veronikou Svojtkovou.

Apoteóza tance

Někteří z nás možná ocení instrumentální orchestrRudolfinu. Joseph Haydn rozvinul své kompoziční umě­ní k uchvacujícímu perfekcionismu a přitom si i v pozdním věku uchoval radost z experimento­vání a hledání neobvyklých řešení. Symfonie č. 98 je jeho vrcholným dílem.

Romantické vyhlídky

Nehce se vám do společnosti? Příroda je taky volba. Známá Vyhlídka Máj se nachází na vysoké skále a je celoročně volně přístupná po žluté turistické stezce z obce Teletín, trasa je 1,2 km. Pokud se vám nechce z Prahy, nabízí se obdobné výhledy v Divoké Šárce, na Letné, na Pražském hradě a Vyšehradě. Za panoramatické výhledy mimo doporučujeme Ještěd nebo Stezku v oblacích na Dolní Moravě.

Elena Sonenshine & Jocose Jazz

Na Valentýna vás potěší také jazzová zpěvačka Elena Sonenshine, která se  vrací do Jazz Docku. Její neomylný smysl pro rytmus, sametový hlas a perfektní frázování upozorní všechny příznivce vokálního moderního jazzu. Repertoár kapely se skládá většinou z originálních aranží známých standardů a také z některých vlastních kompozic.

Odpočinek ve wellness

Římské lázně hotelu Carlo IV v centru Prahy nabízejí zaručený relax. V historickém sklepení novorenesančního paláce objevíte přístav relaxace. Můžete si vychutnat příjemné masáže, dvacetimetrový vyhřívaný bazén s masážními tryskami, nebo využít speciální péči o obličej. Stres můžete vypusit v páře či sauně. Pokud to máte do Prahy daleko, můžete si udělat výlet například do olomouckého Theatre hotelanebo do wellness komplexu Infinit Maximus Brno.

Foto: Carlo IV Wellness & Spa

Svítící minigolf

Za zábavou se můžete vydat do svítícího prostoru v centru Prahy s osmnácti jamkami minigolfu, ping pongem, kulečníkem, fotbálkem a stolními hrami. V nábídce jsou samozřejmě také nápoje jako pivo, cider a nealkoholické nápoje. Více informací najdete zde.

Večeře a koncert v Hard Rock Cafe

Každoročně v restauraci Hard Rock Cafe Praha připravují speciální valentýnskou nabídku nejen pro zamilované. Valentýnské menu letos bude k dispozici od 9. do 15. února. Avšak v den svatého Valentýna od 20.00 vystoupí anglický hudebník Jamie Marshall a vstup na koncert je zdarma!

Časově omezená nabídka zahrnuje drink s názvem Flirtini se svěží chutí citrusů a ananasu, likéru Chambord s příchutí Brilla Rosé. Jako hlavní chod se bude podávat Strip Steak Scampi, grilovaný steak s krevetami a tradiční omáčkou Scampi, podávaný se zelenými fazolkami a bramborovou kaší. Detailní informace zde.

Valentýn ve Světozoru a dalších kinech po Praze

V pražském Světozoru mají připraven speciální valentýnský program – čekají na vás filmy jako Láska podle plánu, Amélie z Montmartru, Rande na oko, Julie, co by bylo kdyby…, Carol, Nejhorší člověk na světě. Rodinou lásku pak precizně vykreslí severský film Emigranti v Edisonfilmhubu, s hitem I Wanna Dance With Somebody vás okouzlí Whitney Houston v letenském kině Bio Oko a Kino MAT promítne na plátnech valentýnskou komedii Když Harry potkal Sally… a antivalentýnskou komedii Je mi ze sebe špatně.

Zamilujte se do umění v GASK

Galerie středočeského kraje nabízí pro vás a vaší drahou polovičku v úterý 14. února jednu vstupenku při koupi dvou zdarma! Nabídka se vztahuje ke stálé expozici Stavy mysli. Navštívit můžete i další proměnné výstavy, galerijní zahrady a společně si vychutnat i některou z gastro pochoutek v tamní kavárně. Nechte se (s)vést uměním ve dvou! Více informací zde.

Foto: Stavy mysli / Za obrazem – Obměny a intervence

Foto: The Monkey Bar