Please the trees a Tomáš Palucha

Please the trees a Tomáš Palucha

Adresa:

Napajedla, Na Kapli 459

Termín: 29.6.2018

29červen pátek 19:00

Žánr: ostatní akce


Dvě kapely, dva koncerty v Parku Na Kapli. V případě nepřízně počasí se koncerty uskuteční v Kině Napajedla. Vstupné dobrovolné.

Žánrově těžko uchopitelná a neustále se proměňující stálice české nezávislé scény, která je pověstná strhujícími koncerty a vždy přítomným environmentálním poselstvím. 

V září 2015 Please The Trees vydali čtvrté řadové album Carp, na kterém představili nový syrovější zvuk. Desku natočili při turné po USA v Detroitu a vedle nominácí na hudební ceny Vinyla a žánrové Anděly, získává cenu hudební kritiky APOLLO 2015 za nejlepší album. Předchozí, třetí album, natočené v San Franciscu bylo oceněno žánrovou cenou Anděl za nejlepší alternativní nahrávku roku 2012. Please The Trees jsou jednou z těch mála kapel, kterým se od vydání debutu v roce 2007 až dodnes podařilo udržet vysokou laťku, neúnavně si hýčkat publikum silnými koncerty a společensky se angažovat (kampaň Mluvme o stáří a spolupráce se sborem seniorek Elpida, benefiční Koncerty pro šumavskou divočinu a atd).

Skupina Please The Trees (český překlad Potěšit stromy) původně vznikla v roce 2005 spojením post rockových, kytarových snivců a léčitelů Some Other Place a písničkáře Václava Havelky. Debutové album Lion Prayer vyšlo v roce 2007, druhé album Inlakesh v roce 2011. Třetí řadové album A Forest Affair kapela natočila s producentem Jonathanem Burnsidem (spolupracoval mimo jiné s Nirvanou, Melvins atd) v říjnu 2011 během druhého amerického turné u kalifornského San Francisca. Album vyšlo u vydavatelství Starcastic Records v říjnu 2012 a bylo oceněno výroční hudební cenou Anděl za nejlepší alternativní počin roku.

Skupina odehrála v roce 2013 něco kolem třiceti vystoupení v zahraničí (Polsko, Bulhrasko, Rumunkso, Izrael, Holandsko, Belgie). Hned začátkem roku 2014 proběhlo turné v Anglii a v březnu další mesíční turné v USA, které čítalo dvacet tři vystoupení, během něhož skupina natočila čtvrté album ve studiích High Bias Recording v Detroitu s Chrisem Koltayem (spolupracuje s The War On Drugs, Liars, Deerhunter, Akron/Family) a v Rivington66 v New Yorku s Philem Weinrobem. Album vyšlo v září 2015 opět u Starcastic Records. Vedle nadšeného přijetí fanoušky získává také cenu hudební kritiky APOLLO 2015 za nejlepší album roku. V červenci 2015 Please The Trees vystupují mimo jiné jako předkapela legendárnímu Robertu Plantovi And The Sensational Space Shifters a s americkou hudební skupinou Two Gallants vyráží na evropské turné.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Napajedla Akce v obci Napajedla

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Please the trees a...

Statek U RajmundaVelké Karlovice (4.1 km)

Relax Hotel ValaškaHorní Bečva (7 km)

Rekreační středisko RetasoHorní Bečva (8 km)