Beatles ve fraku, aneb Filharmonici hrají Beatles

Beatles ve fraku, aneb Filharmonici hrají Beatles

Termín: 17.8.2019
Vstupné:

200,- Kč, na místě 250,- Kč

17srpen sobota 20:00

Žánr: koncerty


Koncert mladých profesionálních hudebníků se vztahem nejenom ke klasické hudbě, ale i k žánrům, které nejsou obvykle se smyčcovým kvartetem spojovány. Díky spolupráci s talentovanými aranžéry jsou tedy na jeho repertoáru skladby různých žánrů. OLO kvartet se v našem městě představí koncertem „Beatles ve fraku“. Skladby legendární skupiny Beatles v „barokních” aranžích přinášejí trochu jiný pohled na barokní hudbu.

YOLO kvartet vznikl jako projekt mladých profesionálních hudebníků se vztahem nejenom ke klasické hudbě, ale i k žánrům, které nejsou obvykle se smyčcovým kvartetem spojovány. Díky spolupráci s talentovanými aranžéry jsou tedy na jeho repertoáru skladby nejenom z oblasti klasické hudby, ale zastoupeny jsou i rock, pop, jazz nebo aranže filmové hudby. Tento široký záběr dal kvartetu možnost představit se na celé řadě akcí, kde dokázalo zaujmout právě díky vhodně zvolenému repertoáru.

Členové kvarteta mají za sebou úspěchy i na domácích nebo zahraničních interpretačních soutěžích jako například Wettbewerb für Violoncello v rakouském Liezenu, nebo soutěž konzervatoří. Kromě kvarteta zahrnují jejich aktivity účinkování např. v Pražském filmovém orchestru, Filharmonie Hradec Králové, Akademičtí komorní sólisté nebo účinkování v pražských divadlech, jako je ABC či Cabaret Calembour. Složení smyčcového kvarteta, ve kterém se představí i u nás, je: Alexander Hledík – I. housle, Jan Drbohlav – II. housle, Evžen Konstantinov – viola, Anežka Kyselková – violoncello.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

4čvc - 7čvccelý den

22srpen čtvrtek 20:00

Tros Discotequos

, Podzámecká niva 1 Koncert

7říjen pondělí 19:00

Ubytování v okolí akce Beatles ve fraku, aneb...

Rezidence ZvonZnojmo (27.8 km)

Vinařství LintnerKyjovice (28.2 km)

Ubytování GMZnojmo (30.8 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?