Film na Plechárně

Film na Plechárně

Adresa:

Praha 9, Bryksova 1002/20

Termín: 15.10.2016

15říjen sobota 17:00

Žánr: festivaldokumentpro dětizdarma


Filmový festival o životech cizinců… a popkorn bude gratis. Pusťte si s námi legendární filmy a objevte ty nové. Za okny může pršet, nebo být ukrutná zima, ale filmy na Plechárně budete sledovat hezky v teple. Vstup na všechny projekce je zdarma. A protože víme, že bez popkornu to není pořádné kino, tak ho pro vás upražíme tolik, kolik jen sníte.

Hlavním hitem bude kultovní Gran Torino od Clinta Eastwooda. Kdo ještě tuhle klasiku neviděl, určitě by si měl najít čas a zamířit na Plechárnu. Ten den uvedeme také několik dokumentů. Snímek Mat Goc se zabývá životem vietnamské komunity v Česku, která je lapená na půl cesty mezi českou kotlinou a svou domovinou.

Francouzský snímek Syrská love story se dotýká současné krize v Sýrii, která své obyvatele mění v uprchlíky nebo nedobrovolné bojovníky. Film sleduje příběh lásky dvou lidí, která vznikla v drsném blízkovýchodním vězení. Na programu máme i další dokumentární snímky, stačí si vybrat. K filmům jsme připravili doprovodné diskuze. Třeba po filmu Ženy od vedle vystoupí v debatě zakladatelka Sdružení pro integraci a migraci (SIMI) Anna Grušová.

Na stěnách Plechárny si také budete moct prohlédnout výstavu Nenávist ti nesluší od organizace HateFree Culture. Dozvíte se více i o Organizaci pro pomoc uprchlíkům (OPU) a jejích aktivitách. Časový harmonogram a rozpis filmů: volnočasová hala 15:00 Sonita 16:45 CZizincii + následující diskuze s tvůrci filmu 18:45 Ženy od vedle + následující diskuze 20:00 Gran torino malý sál 15:00 Lepší život 15:30 Mat Goc 16:00 Hledání východu 19:00 Syrská lovestory Pokud přijdete s dětmi a budete si chtít v klidu užít projekci, pohlídáme vám je.

Můžete se s nimi také podívat do tvořivé dílny. Multikulturní dílny pro děti připravilo Integrační centrum Praha (ICP). Festival na Plechárně se pořádá jako součást projektu Integrace cizinců na MČ Praha 14 v roce 2016. Podporuje nás také Ministerstvo vnitra ČR a MČ Praha 14. Děkujeme.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Film na Plechárně

Wellness Hotel STEPPraha (6.8 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (9 km)

Top Hotel PrahaPraha (9 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (9.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (10.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (9 km)