Festival Pro Tibet - Bez mrknutí - dokumentární film

Festival Pro Tibet - Bez mrknutí - dokumentární film

Adresa:

Praha 9, Vinořské náměstí 34

Termín: 15.3.2016
Vstupné:

Dobrovolné

15březen úterý 19:00

Žánr: festivaldokument


Na festivalu budete mít možnost zhlédnout zajímavé filmy s tibetskou tématikou, navštívit výstavu fotografií a zakoupit předměty z Tibetu, tibetské audio příběhy či darovací certifikáty - Otop na zimu či Sešity a tužky do tříd. Při nákupu každého šálku čaje či kávy poputují 2,- Kč na podporu tibetských seniorů.

Výtěžek poputuje na podporu tibetských seniorů, konkrétně na zajištění jejich lékařské péče na nákup matrací a dalších kompenzačních pomůcek. Bez mrknutí Dokumentární / Velká Británie / 2006 / 79 minut Anglický režisér a producent Joshua Dugdale zachytil osmnáct měsíců života a práce 14. dalajlamy.

Měl možnost zblízka nahlédnout do soukromí jedné z největších duchovních osobností současného světa, ve chvílích radosti a štěstí, i každodenních smutků a zklamání. Ve filmu dává divákům možnost poznat dalajlámu nejen jako uznávanou duchovní a morální autoritu, která obchází svět se svým poselstvím míru, ale ukazuje také jeho civilní a neformální tvář a svérázný smysl pro humor.

I přes to, že vyjednávání o budoucnosti Tibetu a o možnosti návratu duchovního vůdce Tibeťanů zpět do vlasti jsou mimořádně komplikovaná, dalajlama snáší útlak ze strany čínské vlády už více než padesát let s nekonečnou trpělivostí.

Musí se přitom vyrovnat i s nesouhlasem některých radikálních tibetských hnutí, která mu vyčítají rezignaci v otázce nezávislosti Tibetu. Film ukazuje, jak životní zkušenost a především silné vnitřní přesvědčení o pravdě dávají tomuto fascinujícímu muži sílu překonat všechna příkoří a těžkosti.,

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Festival Pro Tibet - Bez...

Wellness Hotel STEPPraha (8.3 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (11.1 km)

Výstaviště HolešovicePraha (11.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (11.5 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (12.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (10.5 km)