Přejít na stránky Ticketpro.cz

Pocta Karlu Krylovi II

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 16.4.2014

16duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyfilm


POCTA KARLU KRYLOVI II.

Úvodní část večera bude patřit komentované projekci diapozitivů z archivu Vojtěcha Klimta. Kolekce snímků poslouží jako záminka k reflexi konkrétních intencí Krylova života a díla, které bývají dodnes neznámé, opomíjené anebo tak či onak dezinterpretované. O své osobní vzpomínky a názory se podělí Krylovi přátelé Martin Štumpf, Eliška Wagnerová, Martin Schulz a další.

Poté si promítneme dokument Vladimíra Merty Jedna židle přebývá (ČR 1994, 15 min.), v němž lidé, kteří měli ke Krylovi osobní vztah, reagují na jeho náhlé úmrtí. Následovat bude prezentace částí obecně málo známých Krylových promluv a písní na témata, která on sám pokládal za důležitá, z oficiálních míst mu ale většinou nebývalo dopřáno sluchu. Také tento druhý blok se pokusí přinést co nejvíce relativně nových, objevných a dodnes inspirativních reálií ze života a tvorby Karla Kryla.

Třetí část večera bude věnována panelové diskusi o smyslu Krylovy tvorby a její mnohdy velmi konformní reflexi u nás nejenom před převratem v listopadu 1989, ale také – a zejména – po něm.

Účast v besedě přislíbili: senátorka Eliška Wagnerová, skladatelka, textařka a zpěvačka Dáša Vokatá, publicista Martin Štumpf, novinář a hudebník Martin Schulz, hudebník, textař a překladatel Miki Jelínek, ochránce lidských práv a básník John Bok, filmový režisér Miloš Zábranský a filosof Michael Hauser. Moderuje Vladimír Hendrich

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pocta Karlu Krylovi II

The Emblem HotelPraha (132 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (177 metrů)

ValentinskaPraha (192 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (100 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (148 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (500 m)