SpringTEEN: Roboty ABB jako hudebníci na festivalu Pražské jaro

SpringTEEN: Roboty ABB jako hudebníci na festivalu Pražské jaro

Termín: 19.5.2024

19květen neděle 14:00

Žánr: koncertypražské jaro workshop technologie koncerty


Jedinečný projekt SpringTEEN, který je oficiální součástí programu Pražského jara a je věnovaný dětem a mladým hudebníkům, přinese v neděli 19. května nevšední a pestré koncerty i kreativní workshopy v působivých prostorách Anežského kláštera a jeho zahrad. 

V rámci kreativního workshopu, který odstartuje ve 14 hodin se do interakce s dětmi, jam session i unikátní Bicí show s HAMU Percusssion Ensemble přímo zapojí roboty ABB YuMi® a GoFa®.

Zapojení kolaborativních robotů ABB, které jsou běžně určeny pro spolupráci s člověkem v průmyslové výrobě, je v tomto kreativním projektu unikátní. Roboti YuMi a GoFa se stanou součástí hudebního uskupení a budou inspirovat člověka k umělecké tvorbě.

Robot YuMi se zapojí do jamování s dětmi v rámci celodenního workshopu. Malí i velcí návštěvníci ho budou moct doprovodit na různé hudební nástroje a společně si zahrát vybranou skladbu. Výstupem bude pokaždé jiná melodie s fúzí klasických i překvapivých nástrojů.

Další robot YuMi se pak pustí do výroby lázeňských oplatek, bude je přímo na místě rozdávat návštěvníkům hudebního odpoledne.

Robot GoFa se stane členem souboru jako hráč na dešťovou hůl a publiku se představí během Bicí show – koncertu plném kuriozit ze skladu bicích nástrojů a interakce s publikem. Hrát se bude mimo jiné i na kbelíky, košťata, sudy nebo létající talíře a perkuse všeho druhu.

Cílem účasti kolaborativních robotů ABB v projektech jako je SpringTEEN, je atraktivní formou představit moderní technologie i širšímu publiku a ukázat, že dokážou být hravé, a už dávno nejsou jen doménou průmyslu.

Zdroj fotky: ABB

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Anežský klášter

Podobné akce