Prodaná nevěsta

Prodaná nevěsta

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 248/16

Termín: 18.10.2024 (pátek) další termíny

18říjen pátek 19:00

Žánr: divadloopera Praha Opera lidem

Umělci: Tereza MátlováPeter Berger j. h.Daniel HůlkaPeter Malý


Opera tak, jak jste ji ještě nezažili. Na dosah ruky, v těsné blízkosti, v netypickém prostředí. Na vltavském nábřeží, mezi Tančícím domem a Národním divadlem, stojí Spolkový dům Hlahol. Secesní klenot Josefa Fanty s jedinečným geniem loci skrývající poslední velké dílo Alfonse Muchy. Právě zde uvádíme „nejnárodnější“ českou operu, Smetanovu Prodanou nevěstu, v níž se představují přední čeští a slovenští pěvci. Důraz klademe na srozumitelnost, tradici, uměleckou kvalitu a přístupnost široké veřejnosti – od rodin s dětmi po fajnšmekry.

Proslulou komickou operu přinášíme v citlivě zkrácené podobě, ve verzi s mluvenými dialogy, za komorního doprovodu klavíru a dvou klarinetů. Inscenace je založena na zdůraznění základních rysů české povahy, vtipu, hudební poezii a nadsázce. Za zvuku známých melodií jako „Proč bychom se netěšili“ či „Znám jednu dívku“ se diváci ocitají přímo v centru operního dění.

Osoby a obsazení: Mařenka: Tereza Mátlová / Bronislava Smržová Jeník: Peter Berger / Martin Šrejma / Peter Malý Kecal: Daniel Hůlka Vašek: Peter Malý / Vojtěch Pošvář Krušina: Vladimír Chmelo Krušinová: Markéta Dvořáková Mícha: Petr Matuszek Háta: Kateřina Jalovcová / Dagmar Drechslerová Esmeralda: Dana Šťastná / Dagmar Drechslerová Principál: Matěj Doležal Indián: Jiří Stejskal Hospodská: Petra Prýmková Dítě: Rozárka Hůlková / Karolínka Smržová ​ Klavír: Ahmad Hedar Klarinet: Aleš Hustoles / Tomáš Hustoles / Tomáš Čistecký Akrobatická čísla: Taneční akrobacie Jurije Kolvy

Další termíny akce

18.10.2024 19:00 (pátek) Přidat do kalendáře
10.11.2024 15:00 (neděle) Přidat do kalendáře

Podobné akce

27duben sobota 14:00

Libeňská pouť 2024 - Praha

, kostel sv. Vojtěcha a okolí, U Meteoru 6, před tzv. Bílým domem v Libni Ostatní

Ubytování v okolí akce Prodaná nevěsta

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (216 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (996 metrů)

ValentinskaPraha (1 067 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (404 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (546 m)