Máte rádi knihy od spisovatelky Annie Ernaux? Přijďte 16. března do Francouzského institutu na večerní program zasvěcený právě jí! V rámci cyklu „Poznejte svého překladatele“, který pořádáme společně s asociací Obec překladatelů, se tentokrát zaměříme na různé aspekty spojené s dílem této francouzské laureátky Nobelovy ceny za literaturu 2022.

V rámci setkání přivítáme Nikolu Kochovou, vedoucí překladové redakce v nakladatelství Host, která vysvětlí rozhodnutí vydávat překlady knih Annie Ernaux v češtině. Dále budeme mít tu čest přizvat do diskuze překladatele Tomáše Havla, autora všech recentních překladů Annie Ernaux, který se s námi podělí o výzvy, jež mu práce na nich přinesla. Třetí hostkou pak bude Jovanka Šotolová, odbornice na překlady a francouzskou literaturu a šéfredaktorka online magazínu iLiteratura.cz, která přiblíží své poznatky o přijetí literárního díla Annie Ernaux v Česku.

Večerem bude provázet moderátor Josef Straka a hudebně jej doprovodí výběrem francouzských písní skupina Astor pije sólo.

Na úplný závěr proběhne v Kině 35 projekce dokumentárního filmu Les Années Super 8, který režíroval syn Annie Ernaux David Ernaux-Briot, a díky kterému budeme mít šanci podívat se na život a dílo slavné spisovatelky z jiného úhlu pohledu. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Specialní večer Annie...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (566 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (652 metrů)

Royal Court HotelPraha (966 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (895 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (584 m)