Oxy-Gen | Embers - taneční sci-fi performance (work-in-progress)

Oxy-Gen | Embers - taneční sci-fi performance (work-in-progress)

Adresa:

Praha 13, Kovářova 1615/4

Termín: 14.7.2023
Vstupné:

zdarma

14červenec pátek 19:30

Žánr: divadlotaneční sci-fi performance Praha


V posledních letech zažíváme přírodní katastrofy, války, humanitární krize, energetické krize. Nacházíme se uprostřed klimatické katastrofy. Její důsledky jsou pro nás tragické. Pokud něco nezměníme, budou mnohé části světa do roku 2100 neobyvatelné.
 
Taneční sci-fi performance Oxy-Gen | Embers vás přenese do nepříliš vzdálené budoucnosti naší planety. Společně nahlédneme na nás jako na živočišný druh a náš vztah k přírodě. Performance, která propojuje současný tanec, fyzické divadlo, kathak a bojová umění, vás zavede do dvou různých klimatických scénářů ve dvou sci-fi světech.
 
Svět1, "umírající oheň", postapokalyptický, dystopický svět, kde jsme nedokázali změnit naše lidské chování a nenávratně poškodili planetu Zemi. Svět2 je o naději, znovuoživení ohně, transformaci a utopii; o cestě ke světu, kde přijmeme lidskou přirozenost a naši nevyhnutelnou propojenost s celkem.
 
Lisa Bless je tanečnice, choreografka a multidisciplinární umělkyně z německého Heidelbergu. Ve své tvorbě zkoumá různé formy vyjádření, jako je tanec, performance, video (mapping), hlas..., aby vytvořila inovativní a myšlenkově podnětná díla. Jako tanečnice spolupracovala s mnoha choreografy, jako jsou Ivan Perez Aviles, Sabine Molenaar (BE/NL), Paola Madrid (BE/MEX) nebo Eric Trottier (DE). Její díla byla představena na několika festivalech a výstavách v Německu i v zahraničí. Momentálně se zabývá především zkoumáním změny klimatu a jejích dopadů na lidské chování.
 
Na projektu Oxy-Gen | Embers spolupracuje s tanečníkem s výcvikem v bojových uměních Anandem Dhanakotim z Bangalore žijícím v Německu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

27duben sobota 19:00

E Converso

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

27duben sobota 19:00

27duben sobota 19:00

Popelka

, Národní 1 Divadlo

27duben sobota 19:00

Pankrác 45

, Štefánikova 57 Divadlo

Ubytování v okolí akce Oxy-Gen | Embers -...

Volcano Spa HotelPraha (1 998 metrů)

Villa St. TropezPraha (3.8 km)

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.5 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (7.5 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (7.4 km)