Přejít na stránky Ticketpro.cz

Letní letná - Lacrime: Kabaret

Adresa:

PRAHA

Termín: 19.8.2012

19srpen čtvrtek 01:00

Žánr: divadlo


Cirkus Cirkör, Cahin Caha a Cirk La Putyka připravují pro Letní Letnou společný projekt Lacrimae

Unikátní představení, které se jindy a jinde nebude již opakovat, připravují pouze pro letošní Letní Letnou tři přední evropské soubory z oblasti nového cirkusu – Cahin Caha z Francie, Cirkus Cirkör ze Švédska a Cirk La Putyka z České republiky. „Bude to vůbec poprvé, a možná i naposledy, kdy se jejich členové setkají na jednom jevišti,“ vyzdvihuje výjimečnost projektu ředitel festivalu Letní Letná Jiří Turek.

Společné představení nazvané Lacrimae, které bude mít formu kabaretu, je ochutnávkou z připravovaného třídílného projektu, který tvoří principálové těchto souborů Tilde Björfors, Daniel Gulko a Rosťa Novák. „´Lacrimae´ znamená mnoho slz nebo kapek, které se slévají do jednoho silného proudu. Podobně se spojují naše soubory, které mají odlišné zázemí i styl práce. Výsledkem bude večer, který diváky strhne proudem zážitků,“ říká Rosťa Novák z Cirku La Putyka.

Kabaret Lacrimae bude složen ze tří různých částí, kdy každý ze souborů přiveze dvacet pět minut a vše dohromady režijně spojí právě Rosťa Novák. I když konkrétní výsledný tvar je zatím zahalen tajemstvím a pro diváky bude velkým překvapením, tvůrci již nyní mohou slíbit vrcholný nový cirkus. Švédové například přivezou provazochodce s mistrovskou akrobacií na volném laně a trapézistku. V části, kterou tvoří Cirk La Putyka a jejíž tématem je Risk, vystoupí kromě čtyř Čechů také zahraniční performeři – například mistr v ovládání cyr wheelu (velká obruč). V části připravované souborem Cahin Caha vystoupí Daniel Gulko a vzdušní akrobati. „Rádi bychom udělali při představení stolovou úpravu, která se ke kabaretu hodí, a také zatáhli aktivně diváky do děje,“ říká Rosťa Novák. Celý projekt vzniká již přes rok v rámci řady společných workshopů, kdy si členové a sami tvůrci předávají zkušenosti a obohacují se navzájem. Premiéra všech tří představení, z nichž letos při kabaretu Lacrimae návštěvníci uvidí uvedené části, proběhne v roce 2013 v Marseille a u nás na Letní Letné.V současné Evropě je takové spojení tří souborů nevídané,“ uzavírá Rosťa.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Divadla v Praze Akce v MČ PRAHA

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní letná - Lacrime:...

The Emblem HotelPraha (150 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (266 metrů)

ValentinskaPraha (274 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (86 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (106 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (658 m)