15. ročník Mezinárodního festivalu animovaných filmů Animánie se letos uskuteční pouze v online podobě. Tradiční setkání dětí a mladých tvůrců s diváky i zkušenými animátory bohužel není vzhledem k situaci s nemocí covid-19 možné, festival Animánie se proto přesune na internet. Na svých stránkách www.festival-animanie.cz nabídne online přehlídku všech soutěžních snímků z celého světa, workshopy animace, gameplay a také záznam slavnostního zahájení a zakončení festivalu, tentokrát na téma „Pozpátku“.

Online verze festivalu bude dostupná v době od 19. do 22. listopadu 2020, kdy měla Animánie v prostorách plzeňského Moving Station probíhat.

Do virtuálního prostředí převádí festival Animánie i workshopy. Tentokrát budou šité na míru především tvorbě v domácích podmínkách a zájemcům mimo jiné poradí, jak si snadno, rychle, a přesto kvalitně natočit animovaný film z věcí a materiálů, které máme všichni doma. Letošními lektory jsou studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU a dlouholetí lektoři kurzů Animánie.

Všechny soutěžní bloky, workshopy, hraní her i další akce letošního festivalového programu budou přístupné zdarma, stačí se jen v danou dobu připojit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce