Phoenix

Phoenix

Adresa:

Praha 1, Národní 1

Termín: 12.11.2020
Vstupné:

180 – 820 Kč

12listopad středa 19:00

Žánr: divadlooperabalettaneční


Inscenace s názvem Phoenix nabízí tři zcela původní choreografie, vytvořené přímo pro soubor Baletu ND. Jde o příležitost ztvárnit originální díla současného baletu, odvahu rozvinout interpretační dovednosti a následovat nové choreografické hla­sy.

Douglas Lee je britský nezávislý choreograf. Jeho díla uvedly v premiéře Stuttgartský balet, Norský národní balet, New York City Ballet, Nederlands Dans Theater a další soubory. Jeho opus Snow Was Falling pro Perm Opera Ballet získal prestižní Zlatou masku za nejlepší choreografii roku 2016. Jeho tvorba není neznámá ani v Praze, Mask Duet byl uveden ve Stavovském divadle v rámci listopadového Sametového gala 2019.

Alejandro Cerrudo působil v souborech Victor ullate Ballet, Stuttgartský balet a Nederlands Dans Theater 2. Je stálým choreografem Hubbard Street Dance v Chicagu a jeho krátké dílo Paco Pepe Pluto měli diváci také možnost zhlédnout v rámci zmíněného Sametového gala 2019.

Cayetano Soto byl dlouhodobě kmenovým choreografem souboru Ballet BC v kanadském Vancouveru, jednoho z nejmodernějších tanečních těles na světě. Nyní Soto působí jako nezávislý choreograf, vytvořil řadu děl pro renomované soubory.

Světová premiéra 12. listopadu 2020 v Národním divadle

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Phoenix

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (519 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (627 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (0 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (630 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (386 m)