Alice Alenka a voda živá - Divadlo Semafor Praha

Alice Alenka a voda živá - Divadlo Semafor Praha

Adresa:

Praha 6, Dejvická 27

Termín: 6.9.2018

6září čtvrtek 19:00

Žánr: divadlo


Herci z muzikálu Alice, Alenka a voda živá natáčeli pod vodou
Premiéru bude mít 6.9.2018 v divadle SEMAFOR

Nový český muzikál pro celou rodinu Alice, Alenka a voda živá, uvede divadlo SEMAFOR v letošním roce. Premiéra bude 6.9. a do konce roku budou celkem pouze 4 představení.

Hlavní hrdinkou je Alice, která se v noci před osmnáctými narozeninami vydá do světa za zrcadlo, aby pochopila a odpustila staré křivdy. Tam se setká se svým odrazem – Alenkou, která jí provede fantazií až ke šťastnému konci, aby Alice mohla vstoupit do dospělosti.

Projekt režíruje Ivo Šorman, který je jedním z nejlepších režisérů a dramatiků českého divadla. Ivo Šorman zase spolupracoval s autorem hry, Milanem M. Deutschem na úspěšné hře Červený Kukiš. V muzikále zazní jak autorské písně Milan Deutsche, tak písně napsané autorkami hudby Simonou Maierovou, Nikol Fischerovou či Amy Winehouse. Svou píseň Bludička z populární hry Kytice věnoval Jiří Suchý a zazní v podání tří bludiček.

Na projektu pracuje 34ti členný realizační tým. Na jevišti bude během jednoho představení 14 herců, zpěv doprovodí 6ti členná kapela živou hudbou. Po představení mohou diváci na jeviště, kde se setkají s herci, prohlédnou si rekvizity a zákulisí.

“Miluji muzikály. Ale ne ty české, komerční, se kterými se roztrhnul pytel v posledních letech a jejich kvalita je kolísavá. Od dětství jsem poslouchal Semafor, později jsem jezdil do Londýna na Phantoma opery, Billyho Elliota, Sweenieho Todda a další. V mé nové divadelní hře s hudbou a zpěvem – což je asi lepší definice, než muzikál – jsem měl jeden hlavní cíl. Otisknout do ní svůj obdiv k Máchovi a Erbenovi, k Suchému a Werichovi. Poetiku a romantiku, kterou přináší lidové písničky a dnešní mladou generaci, bohužel, zcela míjí,” uvedl Milan M. Deutsch, autor námětu, scénáře a několika původních písní.

Pro multimediální projekce natáčí herci podvodní scény. Proto se museli ponořit do bazénu fotografky Alice Bochňákové a svoje scény zahrát hluboko pod vodou a bez dechu. Výsledkem budou např. scéna utopení Janíčka nebo setkání maminky a tatínka pod vodou. Alice Bochňáková je špičkou v oblasti podvodní fotografie a videa.

A jak takové podvodní natáčení prakticky probíhá? Nenadechnete se. Naopak. Musíte vydechnout vzduch a poté klesnout pod vodu, aby vás nenadnášela k hladině. Potom otevřete oči a hrajete, jako byste byli na suchu.

„Natáčeli jsme v dost hlubokém bazénu, takže člověku chyběla možnost si aspoň na chvilku stoupnout. Když jsem vydechla příliš tak mě mé krásné dlouhé šaty táhly ke dnu, když jsem vydechla málo, zůstala jsem na hladině. Taky jsem se pochopitelně párkrát dost napila. Po určité době jsem si zvykla a nakonec to všechno bylo príma, ale jelikož jsem podvodní natáčení tohoto typu absolvovala poprvé a navíc nejsem zrovna nejlepší plavec, ze začátku to byla výzva,“ k tomu říká Jana Fabiánová, která si zahraje roli temné černé labuti a bude také alternovat roli maminky (vodní víly).

První podvodní natáčení jsem zažil při natáčení filmu BOND-PALERMO. Tehdy jsme pod vodou točili 5 hodin a bylo to dost náročné. Když jsme se ponořili pod vodu nyní při přípravě muzikálových projekcí, už to bylo jednodušší. Asi se z nás stávají ryby

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alice Alenka a voda...

Vila LannaPraha (353 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 859 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 962 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 617 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 676 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.7 km)