Trnkova Zahrada 2

Trnkova Zahrada 2

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady 2

Termín: 26.2.2015

26únor čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


Trnkova Zahrada 2 - Západočeské muzeum - 26.2.2015 v 10:00

Plzeň je městem průmyslu a piva, je městem na cestě na Západ, město, které leží na obchodní Zlaté stezce, město čtyř řek. A teď je i městem, které pro rok 2015 získalo prestižní titul Evropské hlavní město kultury.

Otevřenost a kreativita, trvalá a udržitelná proměna v kulturní metropoli, prostor pro dialog kultur, etnik i národů, účast občanů na životě svého města - to jsou hlavní cíle tohoto projektu. V roce 2015 se Plzeň naplno otevře kulturní Evropě jako hostitel špičkových a inspirativních umělců i jako jejich sebevědomý partner. Jako skrytý poklad pro návštěvníky města, kteří budou moci objevovat příběhy Plzně spojené s architekturou, historickými událostmi nebo průmyslovými areály.

Plzeň významně investuje do kulturní infrastruktury. Vzniká nové divadlo, kulturní továrna Světovar, novou tvář získává řada veřejných prostor. Projekt Evropské hlavní město kultury zároveň inspiruje jak tradiční kulturní instituce, tak i nové hráče z řad neziskových organizací a občanské společnosti. Rodí se nové příležitosti k mezinárodní spolupráci a tvorbě nových vzrušujících inscenací, výstav, koncertů, uměleckých intervencí. Hledají se nová témata, navazuje komunikace a vztahy.

V logu projektu Plzeň 2015 je pět teček. Možná připomínají hrací kostku, my ale stavíme spíše domino. K tomu je ale třeba k sobě poskládat spoustu dílků, které na sebe svým obsahem navazují a vzájemně komunikují. Domino ukazuje zároveň cestu i stavbu, která vyžaduje trpělivost, cit pro odhad, vytrvalost a někdy i odvahu. Odměnou je intenzivním zážitek a chuť dál stavět.

Pojďte spolu s námi sledovat, jak k sobě stavíme jednotlivé dílky programu a přidávejte své vlastní. Pojďte s námi spustit hru a projít ji až do cíle.

NAŠE VIZE:
Chceme společně s obyvateli města a jeho návštěvníky, s mezinárodními sítěmi umělců a kreativními lidmi vytvořit v Plzni podmínky pro rozvoj kulturního potenciálu. Chceme, aby Plzeň byla moderní dynamické město, které inspiruje, otevírá a rozšiřuje prostor pro různé aktivity, obory, technologie, umělecké žánry, emoce, prožitky, realizace, kultury, názory a vyznání.

JAKÁ BUDE PLZEŇ V ROCE 2015?
Město jako stále se proměňující umělecké dílo. Inspirativní místo pro vzdělávání, inovaci, umění i zábavu. Turistická destinace nabízející vysokou kvalitu služeb cestovního ruchu, kulturních a zážitků. Koncepce programu vychází z vize kultury ve městě Plzni pro rok 2015 i roky následující, kterou město formuluje ve strategickém dokumentu Program rozvoje kultury 2009-2019 s ústředním mottem: otevřenost, kvalita a inovace – investice do budoucnosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Trnkova Zahrada 2

Vila VerunkaPlzeň (7.1 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.3 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.8 km)