Patton Memorial Pilsen bude na Den veteránů promítat historický film od kapely Sabaton

Patton Memorial Pilsen bude na Den veteránů promítat historický film od kapely Sabaton

Adresa:

Plzeň

Termín: 11.11.2023
Vstupné:

150,-

Žánr: filmden veteránů historie Plzeň


Muzeum Patton Memorial Pilsen se 11. listopadu u příležitosti Dne veteránů stane jedním ze čtyř českých muzeí, ve kterých se bude promítat historický film švédské metalové hudební skupiny Sabaton. Animovaný snímek „The War To End All Wars“ vypráví na základě skladeb ze stejnojmenného alba kapely devět příběhů z první světové války. Cílem charitativního projektu je přitáhnout pozornost fanouškovské základny k zásadním historickým tématům a přivést je do muzeí. Součástí vstupenky na promítání je také prohlídka muzea.

Cíl projektu 

Cílem projektu History Rocks je přivést do muzeí zabývajících se historickou a vojenskou tematikou co nejvíce členů stomilionové fanouškovské komunity Sabatonu. Během dvoutýdenního období kolem Dne veteránů se do něj zapojí více než stovka muzeí ze 30 zemí z celého světa. V Patton Memorial Pilsen nebudeme promítat přímo v expozici, ale ve vestibulu muzea. Projekce se budou konat po celý den ve dvouhodinových intervalech tak, aby diváci měli dostatek času i na prohlídku samotného muzea.

Muzeum Patton Memorial Pilsen

Muzeum připomíná historické události konce druhé světové války a najdete ho v Plzni nedaleko Nového divadla.Muzeum vzniklo v roce 1995. V roce 2019 byla u příležitosti 75. výročí vylodění Spojenců v Normandii otevřena zcela nová expozice. Kurátoři ji rozšířili o předměty nalezené na místech skutečných bojů.  Patton Memorial Pilsen je jediné muzeum svého druhu, které mapuje postup Spojenců od vylodění v Normandii až na západ Čech. Věnuje se nejen samotnému osvobození, ale také poválečnému působení amerických vojáků na našem území. Prostřednictvím autentických předmětů, darů přímo od válečných veteránů a vzpomínek pamětníků popisuje válečné události na západě Čech.

O akci

Jedná se o největší benefiční projekt svého druhu. Světoznámá metalová kapela se rozhodla podpořit vojenská a historická muzea a přitáhnout tak pozornost k historickým událostem. Na které bychom neměli zapomínat. Animovaný dokumentární film „The War To End All Wars“ vznikl ve spolupráci s Yarnhub Animation Studios. Vypráví 9 příběhů z první světové války a každý z nich vychází z jedné z písní ze stejnojmenného alba. Diváci se blíže seznámí se srbskou válečnou hrdinkou Milunkou Savič, prožijí události kolem vánočního příměří na západní frontě a stanou se svědky několika konkrétních bitev.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

1květen středa 19:30

3květen pátek 18:00

4květen sobota 08:00