KINO: Daaaaaalí!

KINO: Daaaaaalí!

Adresa:

Olomouc, Jungmannova 3

Termín: 29.4.2024 v 20:00 hod. (pondělí)
Vstupné:

140/120/100 Kč

29duben pondělí 20:00

Žánr: filmkomedie drama kino Olomouc


Daaaaaalí! je hravý a místy velmi vtipný fiktivní dokument se spletitým dějem, který se skládá z překrývajících se snových sekvencí, nepředvídatelných skoků v čase a kde samotného umělce ztvárňuje pět různých herců. Nervózní lékárnice, která se stala novinářkou, musí vymýšlet stále důmyslnější finty, aby jí Dalí, který si na oplátku klade stále bizarnější požadavky, poskytl slíbený rozhovor. Opakovaně se setkávají, jenže Dalí pokaždé rozhovor předčasně ukončí a požaduje, aby producent slíbil rozhovor natočený „největší kamerou na světě“. Mezitím mistr navštíví večírek, kde jistý kněz vypráví o neustále se opakujícím snu.

Film se proměňuje v zábavnou noční můru, v níž je sen součástí filmu, film součástí příběhu a příběh součástí snu a tak dále stále dokola. Kdo jiný by mohl lépe natočit takto duchaplnou poctu slavnému surrealistovi Salvadoru Dalímu než francouzský mistr absurdního humoru Quentin Dupieux (Guma; Moucha v kufru; Neuvěřitelné, ale pravdivé). Film je uváděn pod hlavičkou Filmový klub Telegraph. Jste-li členem našeho FK a tedy i držitelem karty AČFK - Asociace českých filmových klubů nebo karty ARTER máte u této akce nárok na slevu 20,- Kč. Je možné uplatnit pouze při zakoupení vstupenky na místě po předložení karty. Karta AČFK je v prodeji na recepci Telegraphu.

Více informací o kartě naleznete na AČFK.cz Karta ARTER je v prodeji na pokladně Moravského divadla. Více informací o kartě naleznete na kmarter.cz. Komedie / Drama Francie, 2023, 77 min Režie: Quentin Dupieux

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce KINO: Daaaaaalí!

Theatre HotelOlomouc (761 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (1 629 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 913 metrů)