Jan Budař se představí v roli prince Mamánka

Jan Budař se představí v roli prince Mamánka

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 11.12.2017
Vstupné:

0

11prosinec pondělí 16:00

Žánr: ostatní akce


Jan Budař, herec, režisér, hudebník a scenárista, představí svou knihu a audioknihu Princ Mamánek. Pohádku převedl i na filmová plátna, přičemž ztvárnil hlavního hrdinu. Jako herce ho znají diváci např. ze snímků Nuda v Brně, Vratné láhve, Horem pádem, Mistři a další.

Jeho filmové účinkování již bylo oceněno čtyřmi Českými lvy. Jan Budař pochází z Frýdlantu v Čechách. Toužil se stát hercem, proto vystudoval brněnskou JAMU. Brzy na to se objevil v celé řadě divadel, včetně brněnské Husy na provázku nebo pražského Divadla Na zábradlí. Na filmových plátnech poprvé zazářil ve snímku Nuda v Brně. Dostal Českého lva za výkon v hlavní roli a za scénář, který napsal spolu s Vladimírem Morávkem. 

Princ Mamánek Příběh rozmazleného prince Ludvíka Otomara Karla Dvanáctého zrozeného Vznešeného je poetickou pohádkou, v níž Jan Budař plně zúročil svůj osobitý smysl pro humor. A tak trochu i svoje vlastní životní zkušenosti.

„Při psaní jsem určitě čerpal inspiraci i z mého dospívání v muže, ale to, co zažil princ Ludvík, není můj příběh. Téma mamánkovství každopádně vidím denně kolem sebe, myslím, že je velmi univerzální,“ říká Jan Budař.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Budař se...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)