Zápis do historie hlediště DFXŠ

Zápis do historie hlediště DFXŠ

Adresa:

Liberec, náměstí Dr. E. Beneše 22

Termín: 25.5.2021

Žánr: divadlo


Milí diváci a příznivci Divadla F. X. Šaldy! Připravili jsme pro vás možnost se zapsat se do historie Šaldova divadla. Každý kdo Šaldovu divadlu daruje novou divadelní sedačku, bude mít na její zadní straně umístěno své jméno, nebo jméno dárcovské firmy. Jde o historický okamžik, kdo ví, třeba i nové sedačky v divadle vydrží více než 50 let, tak jako ty současné, které jsou v přízemí a na 1. balkonu v divadle od roku 1968/70 a sedadla na 2. a 3. balkonu dokonce už z roku 1957. Výměna starých sklápěcích sedadel za nové bude jakousi pomyslnou tečkou za masivní rekonstrukcí hlediště, která během „koronavirové“ uzávěrky divadla proběhla v minulém roce.

Cena jedné sedačky je 13 794 Kč. Téměř čtyři sta šedesát sedadel bude stát i s výměnou podlahy téměř 10 miliónů Kč. Staré sedačky budou nahrazeny za nové ve dvou etapách – letos a příští léto 2022. 

První etapa výměny sedaček je financována z Libereckého kraje. Pokud se podaří získat část peněz od dárců, bude dotace využita na rekonstrukci foyeru Malého divadla, nebo umístění zábradlí v Šaldově divadle. 

Darujte sedadlo pro Šaldovo divadlo a pro další generace! Připojíte se tak k mecenášství, které stálo i u samotného zrodu Divadla F. X. Šaldy – vždyť i stavba divadla v roce 1883 byla financována z veřejné sbírky a příspěvku města. 

ZÁPIS do historie hlediště DFXŠ vyhlašujeme ve dvou kategoriích

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zápis do historie...

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 267 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (5.1 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.9 km)