Antigona

Antigona

Adresa:

Brno, Svatopluka Čecha 35a

Termín: 9.6.2022
Vstupné:

https://goout.net/cs/antigona/szvrxbt/

9červen čtvrtek 19:00

Žánr: divadlotragédie antická tragédie Brno


Známá klasická antická tragédie nabízí etický problém: je dobré podřídit se nařízením, i když jsou tato nařízení špatná?

Dva bratři zemřou ve vzájemném souboji. Jednoho z nich rozkáže vládce Kreon pohřbít se všemi poctami, pohřeb druhého však zakáže. Bratři mají dvě sestry: Isména se rozhodne podřídit se příkazům, zatímco Antigona se jim vzepře a přes zákaz pohřbí i svého druhého bratra. Kreon ji odsoudí k smrti. Antigona kráčí na smrt a Kreon si uvědomí, že jeho příkaz byl proti vůli bohů. Jeho prozření však přichází pozdě: Antigona si sama vzala život a s ní zemřou i další lidé.

Hra světel a stínů, melodičnost řeči. Inscenace střídá klasický text se scénami ze současné doby a odhaluje tak aktuálnost tématu i pro dnešní svět.

Naše Antigona je zároveň průsečíkem životních zkušeností a osobního pohledu na svět každého z nás nehledě na náš věk či postižení. Věříme, že jedině tento dialog může vytvořit něco, co bude přesahovat každého z nás.

„Antigona je o smutku, o lásce mezi sestrami a o rodině, o lásce Antigony a Haimona,” říká Hana Bartoňová, představitelka Ismény. Téma, které bývá běžně potlačováno (láska), se díky našim hercům dere do popředí. Díky nim se do inscenace dostávají nové tematické vrstvy či jsou zvýrazněny ty, které by jindy byly upozaďovány.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Bolero

, Rooseveltova 1 Divadlo

26duben pátek 19:00

Obraz

, Zelný trh 4 Divadlo

Ubytování v okolí akce Antigona

Restaurace a hotel OlbergBlansko (13.8 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18.4 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...