Koncert KPH - #GuitarDuo Klára Ferenczi a Karolína Frühbauerová Vobořilová

Koncert KPH - #GuitarDuo Klára Ferenczi a Karolína Frühbauerová Vobořilová

Termín: 6.6.2024 v 18:00 hod. (čtvrtek)
Vstupné:

250/150

6červen čtvrtek 18:00

Žánr: koncertyakustický koncert kytara


Zveme vás na koncert Kruhu přátel hudby Trhové Sviny (při ZUŠ), kde se představí kytarové duo #GuitarDuo Klára Ferenczi a Karolína Vobořilová. Koncert proběhne ve čtvrtek 6. června od 18:00 hodin v kostele Nejsvětější Trojice u Trhových Svinů.

Právě ZUŠ Františka Pišingera Trhové Sviny, kde obě dodnes vyučují, kytaristky svedla dohromady. Klára Ferenczi je absolventkou Konzervatoře v Českých Budějovicích ze třídy Vilmy Manové a Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni ze třídy Alexandera Sweteho. Je spoluorganizátorkou a vedoucí sekce orchestrů mezinárodního Jihočeského kytarového festivalu Nové Hrady. Pedagogicky působí také v ZUŠ Český Krumlov. Na Konzervatoři v Českých Budějovicích vyučuje od roku 2022, je umělecká vedoucí a dirigentka Kytarového souboru Konzervatoře.

Karolína Frühbauerová Vobořilová vystudovala Konzervatoř Plzeň (Ozren Mutak) a promovala na VŠMU v Bratislavě (Martin Krajčo, prof. Jozef Zsapka). Věnuje se dramaturgii a organizaci Jihočeského kytarového festivalu. Pedagogicky působí také na Druhé soukromé základní umělecké škole České Budějovice a Hudebním gymnáziu České Budějovice.

Kytarové duo s Klárou Ferenczi, nesoucí název #GuitarDuo, se zaměřuje na repertoár pro kytarová dueta, především z doby romantismu až moderny. Kytaristky hrají na mistrovské nástroje z dílen mistrů E. Alkise, F. Butschera a P. Matouška a na originální nástroje z 19. století. 

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Trhové Sviny

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert KPH - #GuitarDuo...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (21 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (21.7 km)

Vratislavský DůmTřeboň (22.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (14.9 km)