Varhanní koncert Michaely Káčerkové v kostele sv. Jakuba

Varhanní koncert Michaely Káčerkové v kostele sv. Jakuba

Termín: 18.4.2020
Vstupné:

130 Kč

18duben sobota 18:00

Žánr: koncerty


Městské centrum kultury a vzdělávání v Týně nad Vltavou Vás co nejsrdečněji zve do kostela sv. Jakuba na varhanní koncert Michaely Káčerkové. Koncert se koná za podpory Jaderné elektrárny Temelín, skupiny ČEZ, partnera projektu Oranžový rok.

Michaela Káčerková je výraznou osobností české varhanní scény. Hru na varhany vystudovala na Pražské konzervatoři ( Prof. Jan Hora), na Akademii múzických umění v Praze (Prof. Jaroslav Tůma) a na Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy v Lipsku (Prof. Stefan Engels – varhany, Prof. Tobias Schade – cembalo). Během studia se zúčastnila mnoha mistrovských kurzů pod vedením významných pedagogů (Harald Vogel, Martin Sander, Lorenzo Ghielmi, Olivier Latry, Ludger Lohmann) a získala ocenění na domácích i zahraničních interpretačních soutěžích.

Věnuje se koncertní činnosti a spolupracuje s mnoha sbory, sólisty, orchestry a barokními ansámbly (Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Camerata Baroque Ensemble, orchestr Národního divadla v Praze, Capella Regia, Karlovarský symfonický orchestr aj.). Její repertoár zahrnuje hudbu všech stylových období od renesance až po současnou tvorbu. Sólově pravidelně vystupuje na koncertech a festivalech v České republice, Německu, Rakousku, Polsku, Itálii, Francii, USA a Japonsku.

Od roku 2014 působí jako ředitelka a dramaturgyně Mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera. V současné době připravuje rozsáhlý projekt a vydání série CD „Historické varhany Karlovarského kraje“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Týn nad Vltavou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Varhanní koncert...

Villa LiduškaBechyně (8.6 km)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (19.7 km)

Zoo TáborTábor (24.4 km)