Das Sommerkino Praha: Čas kanibalů I Zeit der Kannibalen

Das Sommerkino Praha: Čas kanibalů I Zeit der Kannibalen

Adresa:

Praha 1, Masarykovo nábřeží 32

Termín: 26.7.2016

26červenec úterý 21:30

Žánr: filmDas Sommerkino Prahaprojekce


Öllers a Niederländer jsou vysoce postavení konzultanti. Už léta jezdí po zemích třetího světa, aby naplnili finanční plán svého zaměstnavatele. Tristní realitu a chudobu vnímají jen jako zaprášenou kulisu zpoza oken luxusních hotelů. Netrápí je to: vše nasvědčuje tomu, že již brzy zdolají vrchol kariéry a stanou se partnery ve firmě.

Vytouženého cíle však dosahuje jejich letitý rival Hellinger a konzultanti se místo povýšení musejí srovnat s mladou a dravou Biancou, která přichází do jejich týmu nabrat zkušenosti. Sehraná dvojice náhle začne ztrácet půdu pod nohama: proč jejich společnost prodali? Rozdává vedení nové karty, aniž by oni dva byli u toho?

Komu ještě můžou věřit? Co se stalo s Hellingerem? Čas kanibalů je ledová a nekompromisní, přesto zábavná sonda, odhalující pád novodobé „límečkové“ elity z pyšných výšek až na samotné dno. Snímek obdržel mj. cenu na Filmfest Emden-Norderney 2014. Čas kanibalů se přesvědčivě pohybuje na hraně mezi závažným dramatem a ironickou satirou. Filmstarts.de Komorní hra kapitalismu – Tři konzultanti v pekle hotelů.

Čas kanibalů se škodolibou radostí pitvá neurózy poradenských společností. Zeit Online, Oliver Kaever Německo 2014, 93 min. Jazyk: německy / Titulky: české Režie: Johannes Naber Scénář: Stefan Weigl Kamera: Pascal Schmit Střih: Ben von Grafenstein Hudba: Cornelius Schwehr Hrají: Sebastian Blomberg, Devid Striesow, Katharina Schüttler, Romesh Ranganthan, Steve Ellery Jazyk/Sprache: německy/Deutsch / Titulky/Untertiteln: české/tschechisch Vstup/Eintritt: frei/volný 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Das Sommerkino Praha:...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (332 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (807 metrů)

ValentinskaPraha (878 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (207 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (419 m)