Terakotová armáda a první čínský císař

Terakotová armáda a první čínský císař

Termín: 12.11.2014 8.2.2015
Vstupné:

290 - 340 Kč

12lis - 8úno celý den

Žánr: výstavyTerakotová armáda historie sochy


Terakotová armáda a první Čínský císař - nejkompletnější rekonstrukce Terakotové armády a nekropole. "Osmý div světa" nalezený poblíž města Si-an provincii Šen-si v Číně v roce 1974.

Dvanáctého listopadu bude na pražském Výstavišti  zahájena impozantní výstava nabízející dosud nejrozsáhlejší rekonstrukci proslulého mauzolea prvního čínského císaře Čchina, které je považováno za osmý div světa a jeden z největších archeologických objevů 20.století.

„Terakotová armáda a první čínský císař“ je unikátním výletem do starověké Číny. Na ploše o rozměru 1800m2 bude prezentováno přes 300 replik soch terakotového vojska, včetně vozů či koní, a bronzových zbraní, které byly ručně a s důrazem na detail a maximální možnou shodu s originálem vyrobeny v Číně - ve stejném regionu, ve kterém bylo mauzoleum nalezeno.

Další část výstavy nabídne  bližší seznámení se sochami – se všemi prvky charakterizujícími hodnost každého vojáka, kterou dokládá typ účesu, brnění či založení rukou a s jejich původním barevným vyhotovením, které se na originálech dochovalo jen zcela nepatrně. V podobě soch je pak „vyobrazen“ i celý proces a náročnost výroby terakotové armády. S objevem hrobky či životem prvního čínského císaře se návštěvníci mohou seznámit i prostřednictvím projekcí dokumentárních filmů na velkých obrazovkách či audioprůvodce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Terakotová armáda a...

Výstaviště HolešovicePraha (0 metrů)

Vila LannaPraha (1 774 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 927 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 984 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (2.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 995 m)