Sním, až vím

Adresa:

Karlovy Vary, náměstí Republiky 1

Termín: 31.5.2013 21.6.2013
Vstupné:

0

31kvě - 21čer celý den

Žánr: výstavyfotografieobrazydesign


Od 31.5.2013 můžete v karlovarské galerii SUPERMARKET wc navštívit fotografickou výstavu Sním, až vím. Autory vystavených snímků jsou studenti ateliéru Aplikované a reklamní fotografie z Fakulty umění a designu v Ústí nad Labem. Výstava, která v galerii potrvá až do 21.6., uzavírá třídílný cyklus představující všechny ateliéry Katedry fotografie ze zmíněné fakulty Univerzity J.E. Purkyně.

Výstava nepředstavuje svět dokonalých reklamních obrázků, jak by se dalo podle zaměření ateliéru očekávat, ale jejím leitmotivem je snová romantika. Dokládají to například barevně stylizované fotografie od Jonáše Mlejnka nebo krajinky od Olgy Alii Krulišové. Motivu krajinek, jejichž ústředním tématem je automobil, se na svých snímcích věnuje i Petr Bača. Kurátoři výstavy Adam Frk a Jiří Svoboda, studenti ateliéru, k tomu dodávají:“ Tvořením vzdušných zámků si určujeme naše životní cíle. Tušíme sice, že je nelze naplnit zcela, ale vždy se o to budeme urputně snažit.

Doufáme, že transformací našich představ dokážeme dosáhnout uspokojení já.“ A na závěr dodávají:“ Sníme tak moc, tak pevně a tak hluboce, až sny přenášíme do reality.“ Vedle leitmotivu snění, je dalším výrazným prvkem výstavy komunikace, kterou považují studenti vedle formálních i myšlenkových cest za dalšího důležitého „transformátora představ“. Vztahy mezi studenty jsou také ústředním tématem práce vystavené v podchodu náležícímu ke galerii SUPERMARKET wc. Na několikametrové papírové tapetě vytváří fotografie studentů Ateliéru aplikované a reklamní fotografie graf vazeb.

Jednotlivé fotografie jsou pospojovány čárami opatřenými ikonkami znázorňujícími typ vztahu / spolupracovníci, partneři, přátelé, apod./ Ateliér vysoké umělecké školy je právě takovou komunikační strukturou, ve které se proplétají různé myšlenkové vlny, a tak lze z tvorby studentů vytvořit jakousi síť vztahů. Tato síť vstřebává nápady, předobrazy a ideje, které mezi studenty bez vyslovení plynou, a dává vzniknout organické skupině výtvarně se angažujících lidí.

Ateliér aplikované a reklamní fotografie byl na Fakultě umění a designu Univerzity J.E.Purkyně poprvé otevřen v roce 2006. Od té doby je jeho vedoucím prof. Miroslav Vojtěchovský.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Karlovy Vary Akce v obci Karlovy Vary

Podobné akce

15bře - 29kvěcelý den

Vzájemnosti

, Františkánské náměstí 30/1 Výstava

15bře - 31procelý den

Design a životní styl 60. až 80. let v ČSSR

, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 16 Výstava

31kvě - 19srpcelý den

V Chebu

, Františkánské náměstí 30/1 Výstava

Ubytování v okolí akce Sním, až vím

Revelton SuitesKarlovy Vary (140 metrů)

SPA Hotel ČajkovskijKarlovy Vary (794 metrů)

Spa hotel IrisKarlovy Vary (868 metrů)