Home Credit Arena, Liberec - program na květen

Home Credit Arena

Liberec, Jeronýmova 570/22

Není tu akce, kterou Home Credit Arena pořádá? Přidej ji

Záměr postavit multifunkční arénu zazněl z řad libereckých zastupitelů již na počátku nového tisíciletí, a to v souvislosti s rekonstrukcí a dostavbou městského stadionu. Tehdejší stav celého areálu, jenž zahrnoval travnaté hřiště, atletický stadion, tenisové kurty, kuželnu a malou, ne příliš technicky vyhovující a monofunkční hokejovou arénu, vyžadoval přestavbu, aby mohl dále sloužit nejen Liberečanům, ale i návštěvníkům města.

Při hledání prostor pro novou halu se tak pozornost logicky upřela na lokalitu městského stadionu, kde již bylo zázemí částečně vybudováno a také zde byl dostatek vhodných pozemků.

V září roku 2003 zastupitelstvo rozhodlo, že celý projekt je realizovatelný a pro město z důvodu strategického rozvoje i oživení turistického ruchu velmi výhodný. Pak již scházel jen krůček k zahájení výstavby. 8. září 2005 byla slavnostně otevřena liberecká multifunkční aréna. Moderní hala s kapacitou až 9000 diváků slouží jako sportovní zařízení a zároveň se stala místem pro pořádání významných kulturních a společenských akcí.

Od 31. října 2014 se název arény z původní Tipsport arena změnil na nový název Home Credit Arena.



Home Credit Arena - program na květen


Štítky

Home Credit Arena: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!