Event details

Prague, Malostranské náměstí 21 Prague

19.11.2024 at 20:30 (Tuesday)

350–400 Kč

Buy Ticket

More Folk/Country Tickets

Ondřej Fencl a Hromosvod 30 let!

Ondřej Fencl a Hromosvod 30 let!
Ondřej Fencl a Hromosvod
Hromosvod je zhudebněné srdce třiačtyřicetiletého zpěváka, klávesisty, kytaristy, textaře a skladatele Ondřeje Fencla, známého například ze spolupráce s Lubošem Pospíšilem, Vladimírem Mertou, Janem Hrubým, Oskarem Petrem nebo skupinou Schodiště.
Hromosvod vznikl v listopadu 1994 v šatně pražské ZŠ Horáčkova. Nejdřív to byl "kinderfolk", posléze folk-rock charakteristický souzvuky houslí, příčné flétny a říznými bubny. Dnes je Hromosvod plný zručných sidemanů a hraje prostě písničky. Citlivě, barevně, něžně i divoce. Nejnovější šesté řadové CD Sen nenasytných kluků (od novinářů dostalo cenu album roku) přináší čirou radost - z hudby, z písní, z muzikality.
Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na basu Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a liberecký bubenický matador Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).
"Texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů, uvěřitelný zpěv, virtuózní housle, knopflerovská kytara a nekompromisní rytmika - to je dnešní Hromosvod," napsal nedávno o současné sestavě nestor Zdeněk Vřešťál (Nerez).
Nejnovější album Sen nenasytných kluků (2023): https://lnk.to/FenclHromosvodSenNenasytnychKluku
 
Andělé (2020): https://www.youtube.com/watch?v=yf9Yn4mvgb8
 
Olomouc live (2020): https://www.youtube.com/watch?v=Ytvz3F_S5Gs&t=2253s
 
www.facebook.com/hromosvod.ondrejfencl
 
www.hromosvod.cz
 
 
 
 
 
 
https://www.informuji.cz/events/praha/279797-ondrej-fencl-a-hromosvod-30-let/
We recommend Music clubs in Prague Events in the area