Hledači pevného bodu

Hledači pevného bodu

Adresa:

Havlíčkův Brod, Havlíčkovo náměstí 87

Termín: 26.3.2018
Vstupné:

zdarma

26březen pondělí 19:00

Žánr: film


Místo konání: studovna KKV. Před promítáním proběhne oficiální prezentace videotéky dokumentárních filmů AVA Library, která bude umístěna od poloviny dubna v m-centru KKV. Snímek přijede uvést producentka filmu Jarmila Poláková.

Žijeme v čase, kdy média na nás chrlí nové a nové informace a tak velmi rychle zapomínáme, jak to bylo včera, před měsícem, před rokem, před lesy. Tento film nabízí divákům příležitost znovu spolu s jeho hrdiny prožít momenty z nejmladší historie naší země, ale také konfrontovat proměny jejich názorů a postojů se změnami v názorech a postojích vlastních. Je to film nejen o nich, ale i o náš… Již dvanáct let sleduje filmový štáb osudy čtyř lidí z těch, kteří v listopadu 89 vystoupili na veřejnosti. Hudebník Michal Kocáb, disident Jan Ruml, mladý účastník zásahu na Národní třídě Kryštof Rímský a studentský vůdce Martin Mejstřík. Doba po listopadu otevřela před každým nové možnosti, příležitosti a šance. Unikátní filmový projekt zachycuje jejich hledání, bloudění, předsevzetí i pochybnosti na cestě k vlastnímu místi v neklidných vodách transformující se společnosti.

Promítání proběhne ve spolupráci s Centrem dokumentárních filmů v Jihlavě.

Kontakt: Olga Wasserbauerová / wasserbauerova(a)kkvysociny.cz / 569 400 495 nebo Helena Valtrová / valtrova(a)kkvysociny.cz / 569 400 487 /m-centrum KKV

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Havlíčkův Brod Akce v obci Havlíčkův Brod

Ubytování v okolí akce Hledači pevného bodu

Zámek ÚsobíZbilidy (11.4 km)

Resort ErichŽďár nad Sázavou (22.1 km)

Zámek Žďár nad SázavouŽďár nad Sázavou (26 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?