Korfbalové finále v Kutné Hoře

Korfbalové finále v Kutné Hoře

Adresa:

Kutná Hora

Termín: 18.5.2024

18květen sobota 11:00

Žánr: sport


V sobotu 18. května bude hlavní hala Sportovního areálu Klimeška v Kutné Hoře patřit korfbalu, jehož velké finále zde proběhne od 10 do 18 hodin. Sportovní fandové se mohou těšit hned na čtyři utkání o medaile ve třech kategoriích. Součástí akce bude také bohatý doprovodný program zaměřený také na prevenci.

Sportovní den zahájí dva zápasy OZP 1. ligy starších žáků (ve věkové kategorii do 16 let). Nejprve se v 11 hodin o bronz utkají poražení semifinalisté a následovat bude ve 12:30 zápas o mistrovský titul. Poté nastoupí dva nejlepší týmy v České dorostenecké korfbalové extraligy a vyvrcholením bude finálový zápas nejvyšší soutěže České korfbalové extraligy. Ve všech finálových duelech ve třech nejvyšších věkových kategoriích se střetnou družstva z moravských velkoklubů KK Brno a Vosíme.cz Korfbal Prostějov.

Titulárním partnerem 1. a 2. ligy starších žáků je zdravotní pojišťovna OZP. Návštěvníci a milovníci sportu mohou zavítat na měření složení lidského těla, dozví se něco o fyzioterapii a tejpování, zdravé výživě a obecně o sportu jako základní prevenci zdraví.  Na místě budou i zaměstnanci OZP, kteří budou na místě k dispozici pro všechny zájemce. Spolupráce OZP a Českého korfbalového svazu vychází ze společného zájmu o dlouhodobou podporu mládeže a sportu v České republice.

Korfbal je jedinou kolektivní smíšenou míčovou hrou na světě, kde proti sobě nastupují dva týmy s 8 hráči a snaží se získat co nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky korfbalového koše. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce