Aussie a Kiwi Film Fest

Aussie a Kiwi Film Fest

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 36

Termín: 18.11.2016 23.11.2016
Vstupné:

110 Kč

18lis - 23lis celý den

Žánr: festivalprojekce


Přehlídka australského a novozélandského filmu proběhne 18. – 23. listopadu 2016 v kinech Lucerna a Ponrepo.  Jednou z dominant letošního festivalu bude australská televizní minisérie Utajená řeka (The Secret River).

Cenami ověnčená epopej pojednává o příjezdu prvních trestanců a dozorců na neznámý kontinent. Jejich nový život je spojený s touhou vlastnit kus země, ta ale od nepaměti přirozeně patří původním obyvatelům…

To vede k incidentům, které hrdiny vyprávěného příběhu zasáhnou nadosmrti a v australské společnosti způsobí historickou bolest trvající po generace až dodnes. Aussie a Kiwi Film Fest se uvedením tohoto televizního dramatu připojuje k aktuálnímu trendu filmových festivalů, které reagují na proměnu současného audiovizuálního průmyslu a otevírají dveře i vynikající tvorbě z televizích produkcí.

V roce 2015 jsme uvedli nejlepší TV drama roku 2014 – Kód – natočený australskou veřejnoprávní televizí ABC. Utajená řeka vznikla v roce 2015 opět v produkci televize ABC. Hlavní ženskou roli hraje mladá australská herečka Sarah Snook. Ta je v současném australském filmu často obsazovaná pro svůj herecký talent i zvláštní krásu, jak je možné přesvědčit se i z filmu Švadlena, kde hraje jednu z hlavních ženských rolí.

Nejen střet kultur, ale i střety v netypických mezilidských vztazích, například homosexuálních, pěstounských nebo kmenových, uvidí diváci na 3. Australském a novozélandském filmovém festivalu. Festival vzniká s finanční podporou mj. Ministerstva kultury ČR a Magistrátu Hlavního města Prahy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aussie a Kiwi Film Fest

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (674 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (693 metrů)

The Emblem HotelPraha (734 metrů)