Oslavte Den Země: výstava a workshopy

Adresa:

Praha, Metropole Zličín, Řevnická 1

Termín: 22.4.2024 28.4.2024
Vstupné:

zdarma

22dub - 28dub celý den

Žánr: výstavyden země ekologie rodina děti soutěž kreativní recyklace workshop


Oslavte Den Země: výstava a workshopy Připojte se k oslavám naší planety! Na Den Země, který připadá na pondělí 22. 4. odstartuje v nákupním centrum Metropole Zličín týden plný akcí a workshopů zaměřených na odpovědný přístup k naší planetě.

Dozvíte se třeba, jak se k tématu staví vybrané obchodní značky, děti se mohou těšit na spoustu zábavy i ponaučení. Chcete žít a nakupovat udržitelně, a přitom nestrávit hodiny a hodiny běháním po městě a sháněním různých obchodů? Tak se zastavte mezi 22. až 28. dubnem na centrálním náměstí nákupního centra Metropole Zličín, kde na vás bude čekat výstava o udržitelných inciativách zdejších obchodů. V rámci té se dozvíte, jak se která značka k tématu staví a jakými aktivitami napomáhá ochraně naší planety. Tím však udržitelné aktivity v Metropoli Zličín nekončí.

Dát starým věcem druhou šanci Poslední dubnový týden tu budete moci ruku k dílu přiložit i vy. Na místě bude totiž připraven Restorio box, kam lze hodit dávno použité knížky a nechat jim vdechnout nový život. Projekt podporuje recyklaci, sdílení a znovupoužití knih a dalších věcí, aby se snížila potřeba výroby nových a zbytečně nezatěžovali životní prostředí. Bude zde stát i automat pro odevzdání nápojových kartonů, PET lahví a plechovek od společnosti Tetra Pak, který se po tomto týdnu přesune na foodcourt. Za odevzdané obaly získají zákazníci stvrzenku, kterou mohou na infostánku vyměnit za malou odměnu. Navíc na Den Země vyhlásí Metropole Zličín soutěž o velkou cenu Tetra Pak, která bude trvat až do konce října.

Jedná se o 2. ročník této soutěže a také letos je hlavní cenou elektrokoloběžka v hodnotě 22 tisíc Kč. Touto iniciativou se připravujeme na zavedení zálohového systému na PET lahve a plechovky, který bude v ČR platný od roku 2025.

Udržitelnost pro děti

Spoustu zábavy a ponaučení si o víkendu v Metropoli Zličín užijí i děti. Pro ty je o víkendu 27. a 28. dubna od 14:00 do 18:00 připraven workshop, na kterém se naučí základy správné recyklace kreativní a zábavnou formou a budou si moci vytvořit a odnést domů vlastnoručně vyrobený výrobek z recyklovaných materiálů. Oslavte v nákupním centru Metropole Zličín Den Země tematicky, více informací najdete na www.udrzitelnenakupy.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce