Oslavte s námi 325. výročí zprovoznění zvonohry a konec covidových restrikcí originálním způsobem. Nebo darujte tento výjimečný zážitek svým blízkým :) Pro velký zájem veřejnosti o tuto akci loni v září, kdy jsme zdaleka nemohli uspokojit všechny zájemce, nabízíme nyní návštěvníkům opět možnost prohlédnout si na vlastní oči barokní mechanismus zvonohry v pohybu. Poté, co byl vánoční termín vládními nařízeními zrušen, nyní konečně můžeme znovu uspořádat tuto výjimečnou komentovanou prohlídku. Vstupenky již nyní v on-line předprodeji!

Začátky prohlídek: 09:30, 10:30, 11:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30 a v 17:30.

Letošní exluzivní komentované prohlídky loretánské věže, navazující na loňskou zářijovou výroční akci, dávají poprvé v historii návštěvníkům možnost na vlastní oči spatřit unikátní barokní mechanismus automatu loretánské zvonohry v pohybu a dozvědět se přesně, jak zvonohra funguje a za jakých okolností byla vytvořena.

Prohlídka zahrnuje i samotný vrchol věže – ochoz ve zvonici, kde se nachází mechanismus k ovládání zvonohry jako hudebního nástroje. Carillonér a loretánský regenschori Radek Rejšek na místě předvede návěštěvníkům, jak se na zvony hraje.

Vedle hudebního zážitku čeká účastníky i nevšední vyhlídka na panorama Prahy s katedrálou sv. Víta. V rámci prohlídky bude možné spatřit zblízka také originály vzácných archiválií o zvonohře, včetně císařského reskriptu na volný průjezd zvonů z Amsterdamu do Prahy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Loretánská zvonohra na...

The Golden Wheel HotelPraha (527 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (960 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 800 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (582 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (619 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (1 450 m)