Letní kino na Pragovce - Léto v Kreuzbergu

Letní kino na Pragovce - Léto v Kreuzbergu

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 19.8.2021
Vstupné:

zdarma

19srpen čtvrtek 20:30

Žánr: filmdrama romantický letní kino open air kino pod širým nebem Praha


Čtvrtý ročník letního kina na Pragovce. Letos se diváci mohou těšit na plátno „na stříbrném podnose“ v kombinaci filmů z produkce FAMU, My Street Films, Festivalu Mezipatra, MFDF Ji.hlava a filmů s letní atmosférou.

Praktické informace:

Letní kino se koná po setmění každý čtvrtek od 17. 6. do 2. 9. 2021
Před každou projekcí se diváci mohou těšit na předfilm z produkce My Street Films CZ.
Před projekcí si je možné zajít do galerie, kde zrovna probíhá výstava KO-LABORACE. Galerie je otevřena každý čtvrtek až do začátku letního kina, Kafe Pragovka také.
Projekce probíhají tradičně ve druhém zálivu Pragovky, v případě nepříznivého počasí se promítá uvnitř budov.

Nora tráví spoustu času se svojí starší sestrou a její nejlepší kamarádkou. V Berlíně je horko a Nora krátkými videi z telefonu vypráví své zážitky z léta na koupalištích protkané klíčícími milostnými aférami a tajnými touhami. Zjištuje, že těla dívek v ní budí jiné pocity než chlapecká těla. Naslouchá vychloubačným rozhovorům o sexu, sounáležitosti a očekávání od dospělého života, který si dokonce i starší kamarádi její sestry umí představit pouze velice vágně. A také potká Romy, dívku z paralelní třídy, která se nezajímá o tělesné ideály a která Noře otevře úplně jiný pohled na to, o co v životě možná vlastně jde. Léto v berlínské čtvrti Kreuzberg je k nesnesení horké a pro čtrnáctiletou Noru, která s kamarády chodí na městský plavečák a baví se videi pro svůj Instagram, emocionální teplota vystoupá ještě výš. Seznámí se totiž s okouzlující a rozevlátou Romy a prožívá s ní intenzivní první lásku. Svěží, autenticky citlivý i drsný film o dívčím dospívání letos zahajoval prestižní sekci Generace na MFF v Berlíně.

Hrají: Jella Haase, Lena Urzendowsky, Lena Klenke, Elina Vildanova

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní kino na Pragovce...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)