MittelCinemaFest: Piero Vivarelli: Život je béčkový film

MittelCinemaFest: Piero Vivarelli: Život je béčkový film

Adresa:

LIVE stream

Termín: 29.11.2020
Vstupné:

zdarma

29listopad neděle 17:00

Žánr: festival film live stream itálie zdarma online


Neklidný život a kaleidoskop filmové tvorby Piera Vivarelliho, režiséra italských béčkových snímků různých žánrů, textaře slavných písní, mezi nimiž 24.000 baci od Celentana, a scénáristy spaghetti westernu „Django“, obdivovaného Quentinem Tarantinem, se proplétají v tomto portrétu provokativního revolucionáře.

V raném mládí byl členem X. flotily MAS  a kromě Che Guevary jediným člověkem bez kubánského původu, který získal průkaz Kubánské komunistické strany podepsaný Fidelem Castrem. Vivarelli se ve své tvorbě pohybuje od muzikálu „Urlatori alla Sbarra“ (s Celentanem, Chetem Bakerem a Minou) o mládeži, která se oddává rockovému rytmu, přes filmy o aktuální politické scéně jako „Oggi a Berlino“, po „Djanga“, který je předchůdcem a vzorem spaghetti westernů, a nechá se unášet novou vlnou. Zhmotní komiksy se „Satanikem“ a „Misterem X“ a uvede na scénu sexuální revoluci ve filmu „Il Dio serpente“. 

Prostřednictvím kreativního vyprávění tento dokument bádá v hlubinách zanedbávané části italské a světové pop kultury a zároveň prozkoumává život, který byl sám jako jeden z filmů stejného žánru, film „alla Vivarelli“: přehnaný, ironický,  plný života, rozkoše,, hudby a akce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce