V duchu sloganu Zoo Plzeň – docela jiný svět bude i nadcházející velký retro dětský den. Na třech místech areálu bude čekat na malé návštěvníky od 10 do 17 hod. netradiční soutěžní program s řadou překvapení, zvláštních úkolů a pro výherce dokonce s autonomní zooměnou. Které dítě navíc odevzdá mezi 9. a 17. hod. drobný vysloužilý elektrospotřebič – např. žehličku, vysoušeč vlasů, mixér apod. a bude patřit mezi prvních sto, má vstup zdarma! Sběrové kontejnery budou u obou pokladen.

Na stanovišti před Tropickým pavilonem budou v rámci Dne dětí připraveny pro děti především pohybové soutěže, zejména takové, které patřily k mládí jejich rodičů a prarodičů.

Před žirafím výběhem na ně budou čekat hlavně úkoly dovednostní. Budou mít možnost se vyřádit např. při slalomu s kolečkem, zkusit si zatlouct hřebík a potom ho opět vytáhnout, udělat uzly a následně je rozmotat, uříznout větvičku….

Třetím místem, kde se bude sobotní Docela jiný velký dětský den v zoologické a botanické zahradě odehrávat, bude nádvoří statku Lüftnerka. Zdejší soutěže budou mít spíše vědomostní charakter. Ve vedlejší pravěké vesnici bude navíc připraven první letošní Den pravěkých technologií. Zájemce sem zavede soutěžní naučná stezka.

Obdobně jako před rokem nebudou soutěžící dostávat za odměnu různé omalovánky, pexesa, tužky, pastelky a další dárky, ale zooměnu – letos nazvanou dumay.

Zdroj fotky: (Den dětí v Zoo Plzeň): Zoo Plzeň

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den dětí 2024 v Zoo...

Vila VerunkaPlzeň (5.8 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (5.9 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (8.6 km)