Dorota Barová – Dotyk

Dorota Barová – Dotyk

Adresa:

Karlovy Vary, Goethova stezka 6

Termín: 26.4.2024
Vstupné:

180 Kč

26duben pátek 19:30

Žánr: koncertyjazz alternativa folk Karlovy Vary


Violoncellistka a zpěvačka známá především z dua Tara Fuki a kapely Vertigo přináší autorské písně o setkáních a momentech, zdánlivě nepatrných, které umí vyvolat bouři. Zazní písně křehké, snivé, hudebně hravé a emocemi nabité.

Všestranná zpěvačka, violoncellistka a autorka Dorota Barová (1975) je výjimečnou osobností české alternativní hudby již téměř čtvrtstoletí. Od roku 2000 tvoří s Andreou Konstankiewiczovou duo Tara Fuki – jako dvě zpívající violoncellistky z Třince dobyly svět i mnohá hudební ocenění svou nevšední intimní muzikou plnou emocí, osobité poetiky a bohatého výrazu. Dorota Barová ale působila i v dalších hudebních projektech (např. Chorchestr, Kuzmich Orchestra, Tellemark, Vertigo, Tugriki), léta doprovází i Anetu Langerovou. Dorota Barová momentálně vystupuje také se svým triem, s nímž natočila již dvě kritikou oceňovaná alba Iluzja (2018) a Dotyk (2021), která přináší její autorské písně o setkáních a momentech, zdánlivě nepatrných, které umí vyvolat bouři. Nicméně do karlovarské galerie zavítá se svým sólovým koncertem. Jen jeden krásný hlas a krásný zvuk violoncella, zdánlivě minimalistický instrumentář, ale muzikálnost a hudební kreativita Doroty Barové dokáže kouzlit a okouzlit. Zazní písně křehké, snivé, emocemi nabité, vesměs v rodné polštině, která svou měkkostí a zvukomalebností násobí básnické texty. Čeká vás muzika originální, křehce dynamická, výrazově nesmírně bohatá, veselá i smutná, jemná i silná, muzika, která nezapře vlivy vážné hudby, jazzu či folku.

V hudbě a textech Doroty Barové je něha i bolest, smutek i radost. Je to hudba svědčící, konejšivá a obemykající. Hudba, které nasloucháte s pocitem, že se dotýká přímo vás samých.“ (O. Bezr)

Přijďte se v pátek 26.4.2024 v 19:30 hodin ponořit do působivého a přesvědčivého světa tajemství, emocí i snů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Karlovy Vary Akce v obci Karlovy Vary

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dorota Barová – Dotyk

Spa Resort SanssouciKarlovy Vary (305 metrů)

Wellness & Spa Hotel AmbienteKarlovy Vary (585 metrů)

Wellness centrum hotelu Jean de CarroKarlovy Vary (692 metrů)